ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Uskokaa tai älkää, Tampereella oli vuonna 1985 pitkä kalsa kesä.

Kun Ilta-Sanomat ja tekijänoikeusjärjestö Teosto etsivät Suomen aurinkoisinta kappaletta, voitto meni Tampereelle.

Kappaleen tekstin kirjoittaja ja Popedan laulaja Pate Mustajärvi jakaa Pitkä kuuma kesä -hitistä krediitit ”korkeammalle voimalle”.

”Kuten Vexi Salmi on sanonut, joskus korkeampi voima kuljettaa kynää. Se on yksinkertainen biisi, ja ehkä juuri siksi siinä on kaikki ainekset kansanlauluksi”, Mustajärvi pohti Popeda-klassikon syvintä olemusta Ilta-Sanomille.

Kappaleen synty osuu Manse-rockin myyttisimpään ajankohtaan eli vuoteen -85. Silloin Tampereella ei tosin ollut pitkä kuuma kesä, vaan Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Mansessa oli elokuulle asti keskimääräistä kylmempää - siis pitkä kalsa kesä. Siitä laulu, mistä puute.

Kappale toimii Mustajärven mukaan myös huonommilla keleillä. Popedan keikat päättyvät kyseiseen hittiin kesät, talvet.

Mille kesälle sinä jakaisit kunniamaininnan pitkä kuuma kesä?

 

1973 - kuuma kesä

Kesähitti, osa 11: Pitkä kuuma kesä

Ohhoh, jopa latasi muori kuvan Patesta. Kuin joka naisen märkä unelma! Eihän tätä Pitkää ja kuumaa kesää osaa kukaan muu laulaa niin hyvin kuin Pate. Hot! Hot! Minulle on jäänyt kesä 1973 mieleen. Muutin kesäkuussa Helsinkiin töihin, pois vanhempieni valvovien silmien alta. Villi ja vapaa. Muistaakseni ei paljoa satanut sinä kesänä. Juhannuksen vietin Mustikkamaalla ja siellä soitti Hurriganes. Voi että mikä rock & roll meininki. Viikonloput kuluivat Hietsussa ja myöhemmin kun tutustuin...
Lue kommentti