ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Sarjan viidennessä osassa piipahdamme Eric Claptonin puutarhaan.

Suomessa riittää pimeää. Siihen nähden meillä on yllättävän vähän kesähittejä, joiden teemana olisi valo. Oodi valolle pitää hakea englanninkielisestä poprunoudesta.

Poplyriikassa yksinkertainen on usein kaunista ja kestävää. George Harrison kirjoitti laulun talven väistymisestä Eric Claptonin puutarhassa ja se julkaistiin vuonna 1969. Laulun koukku on yksinkertainen toteamus Here Comes the Sun, jolle kappaleen kitarariffi antaa täyden tukensa.

 

Kappaleesta tuli hitti myös suomeksi, tosin vasta parikymmentä vuotta myöhemmin. Sanoittaja Jaana Rinne luopui alkuperäistekstin aurinkoteemasta ja otti Elekieltä-käännöksensä lähtökohdaksi fyysisyyden ilot: ”Jo Elviksen / lanteet ties sen / kuinka se toimii…”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta se suuri suomalainen valobiisi, tuleeko mieleen muita ehdokkaita kuin Samuli Edelmannin (Sinä olet) Aurinko vuodelta 1994?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Beatles-fani

Hienoa, että Et-lehti on valinnut mukaan Harrisonin Here comes the sun kappaleen. Julkaistiin Beatleasien valkoisella tupla-albumilla. George oli suosikkini Beatles-pojista, hiljainen, mysteerinen, kiinnostava oman tiensä kulkija. Valitettavasti syöpä vei mukanaan tämänkin hienon muusikon mutta hyvää musiikkia on jättänyt jälkeensä meidän elävien kuunnella.

Vierailija

Mutta kun Mari Rantasilaa on niin vaikea kestää henkilönä, laulajana, näyttelijänä ja mielipiteiden esittäjänä! Nyt on koko aamutelevision Jälkiviisaat pilalla kun siellä ei enää ole Kalle Isotaloa vaan tämä Rantasila, aina suuna päänä ja muka kaikkitietävänä. En vaan jaksa tätä ihmistä eikä laulajanakaan ole kuin seiskan luokkaa....

Tuomari Nurmiosta minulla ei ole negatiivista sanottavaa. Mahtava ja omaperäinen, pitkän linjan muusikko. Valoa yössä on hyvä (kesä)biisi , kuten myös Lasten mehuhetki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla