ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Tänään on vuorossa J Karjalaisen ihana suomalainen suviehtoo.

Musiikki tekee ihmeitä. Minulle tämä selvisi kolme vuotta sitten.  

Jukka ”J” Karjalainen oli juuri julkaissut levynsä Et ole yksin ja lähti yhtyeineen kesäksi tien päälle. Olin kuuntelemassa yhtä ensimmäisistä keikoista alkukesän ulkoilmakonsertissa.

Väkeä oli Kaisaniemen kentän täydeltä, ja viereeni parkkeerasi uhkaavasti huojuva mies. Hän oli juonut itseltään sekä jalat että sanat. Jälkimmäinen selvisi, kun hän yritti vikitellä lähellä seisovia naisia ja saada selvää sanaa suustaan.

Meille vieruskavereille alkoi olla selvää, että tämä ei pääty hyvin. Sitten Karjalainen aloitti kappaleen Oi mikä ihana ilta.

Kuin ihmeen kaupalla humalainen mies sai juonen päästä kiinni. Hänen huojuvat jalkansa asettuivat, kun hän alkoi tapailla nuoruutensa kesähittiä vuodelta 1984. Tuota pikaa mies löysi myös kadonneet sanansa ja pääsi naisseurueen kanssa juttusille.

Jos vanha kesähitti selvittää keski-ikäisen miehen pään ja pasmat, voiko siltä enempää vaatia?

Karjalainen on onnistunut luomaan useamman kesäisen hitin. Vuoden 1988 hitissä liikuttiin veden ja 1990-luvun lopun hitissä omenapuun alla. Mikä on sinun suosikkisi Karjalaisen kesähiteistä ja miksi juuri se?

 

 

 

Vierailija

Kesähitti, osa 6: Oi mikä ihana ilta

J.Karjalainen on mahtava muusikko. Plussaa, että itse säveltää biisinsä. Monta, monta hyvää, mieleenpainuvaa laulua. "Villejä lupiineja" kuuluu parhaimmistoon. Vuoden 1996 kesän soitetuin laulu "Missä se Väinö on?" on jäänyt mieleen, koska sinä kesänä muutin uuteen asuntoon. Purkaessani muutolaatikoita ja laittaessani tavaroita paikoilleen kuuntelin samalla radiota ja tämä kappale tuli sieltä usein. Lauloin mukana, on todella mukaansatempaava kappale. Myöhemmin luin jostakin, että Karjalaisen...
Lue kommentti

Lähde tutustumaan kuvankauniiseen Norjaan! Hurtigrutenin legendaarista risteilyä Kirkkoniemestä Bergeniin kutsutaan maailman kauneimmaksi merimatkaksi.

Hinta ET-lehden tilaajille

alk. 1 790 euroa/hlö jaetussa 2 hengen hytissä.

Hintaan sisältyvät

 • Finnairin ja SAS:n reittilennot
 • 1 yön majoitus Ivalossa täysihoidolla
 • 5 yön risteily jaetussa 2 h hytissä
 • täysihoito risteilyllä (kolme ateriaa päivässä)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • matkanjohtaja Lauri Lehtovirran palvelut ja kohdeinfot

Matkaohjelma

To 20.9. Helsinki–Ivalo Matka alkaa lennolla Helsingistä Ivaloon, jossa vietämme ensimmäisen päivän. Nautimme yhteisen lounaan ja illallisen Hotelli Ivalossa.

Pe 21.9. Ivalo–Kirkkoniemi, risteily alkaa. Matkaamme Norjan Kirkkoniemeen bussilla. Nousemme MS Nordlysin kyytiin, ja aloitamme merimatkan. Pohjois-Norjan rannikko tunnetaan majesteettisista maisemistaan. Ihastelemme vedestä jylhästi nousevia vuorijonoja ja nautimme laivan tunnelmasta. Risteilyllä on täysihoito.

La 22.9. Pohjois-Norjan helmet. Saavumme Norjan pohjoisimpaan kaupunkiin Honninsvågiin. Voit halutessasi tehdä retken Nordkappiin, Manner-Euroopan pohjoisimpaan kolkkaan. Illalla laiva saapuu Tromssaan.

Su 23.9. Lofootit ja Vesterålenin saaret. Lofootit tunnetaan ihastuttavista kalastajakylistään, henkeäsalpaavista maisemistaan ja koskemattomasta luonnostaan. Seilaamme kapeiden salmien läpi.

Ma 24.9. Napapiiri ja Helgeland. Juhlistamme pohjoisen napapiirin ylitystä seilatessamme Bodøsta Rørvikiin. Ohitamme myyttiset seitsemän sisaruksen vuoret ja Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetun Vegan saariston.

Ti 25.9. Trondheim ja Kristiansund. Aamuherätys Trondheimissa, Norjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Mahdollisuus tutustua kaupunkiin matkanjohtajan johdolla. Merimatka jatkuu Kristiansundiin ja avomerellä kohti vehreää Molden kaupunkia.

Ke 26.9. Vuonot ja Bergen, paluu Helsinkiin. Ohitamme aamupäivän aikana useita maisemallisesti kauniita vuonoja. Ihastelemme kuvauksellista Bergenin saaristoa ja vehreitä vuonomaisemia. Saavumme Bergeniin klo 14.30. Illalla paluulento Helsinkiin.

Lisätiedot ja varaukset

Risteilykeskus puh. 020 144 1810, myynti@risteilykeskus.fi, www.risteilykeskus.fi/lukijaristeilyt
Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Specialist Group Oy.

Yhteistyössä

Kerää vuoden kiinnostavimmat havaintosi uuteen, upeaan Sääkirjaan! ET-lehden tilaajana saat uutuuskirjan etuhintaan.

Sääkirja – Havainnoijan päiväkirja kannustaa tarkkailemaan säätä. Havainnollinen tietopaketti kuvineen kertoo kuinka sääilmiöt syntyvät. Selkeään päiväkirjaosuuteen mahtuvat yhden vuoden säähavainnot.

Kirjasta löydät:

Runsas tieto-osio

 • Millaiset pilvet satavat?
 • Mistä johtuvat tuulenpuuskat?
 • Taivaan valoilmiöitä
 • Opastusta pilvibongaukseen ja sään ennustamiseen
 • Tarkkailtavaa koko vuodeksi
 • Tunnista eri pilvityypit

Selkeä päiväkirjaosio

 • Reilusti tilaa muistiinpanoille
 • Aukeama viikkoa kohden
 • Tilaa vuoden havainnoille

Yhteensä 136 sivua!

Hinta ET:n tilaajille 9,90 e (muille 19,90 e).

Tilaa sääkirja heti kätevästi netistä täältä tai soita 0203 31017 arkisin klo 9-17.