Suomalaisnaiset nauttivat metsästyksestä ja kalastuksesta vielä enemmän kuin miehet, paljastaa Metsähallituksen tilaama tutkimus.

Ne naiset, jotka käyvät metsällä ja kalassa, saavat siitä rutkasti henkistä voimaa ja virkistystä.

Tämä selvisi Metsähallituksen tilaamasta tutkimuksesta, joka selvittti, miten kalastus ja metsästys vaikuttavat hyvinvointiin.

Kyselyssä naiset antoivat selvästi miehiä korkeamman arvosanan sille, kuinka paljon metsästys ja kalastus rentouttavat psyykkisesti, lujittavat kaverisuhteita ja parantavat kuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Suomeksi sanottuna naiset näyttävät nauttivan metsästyksestä ja kalastuksesta jopa enemmän kuin miehet, Metsähallituksen erätalouspäällikkö Jukka Bisi sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Toistaiseksi naiset harrastavat metsästystä ja kalastusta verrattain vähän, mutta tutkimus saattaa osoittaa uuden trendin. Sitä ei vielä tiedetä, liittyvätkö vastaukset vain harrastukseen vai siihen, että naisilla on eräretkellä mukana miellyttävää seuraa, esimerkiksi oma mies, kuten tilanne usein on, Jukka Bisi toteaa.

Metsähallituksen ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimukseen vastasi yli 4 600 metsästäjää ja noin 1 800 kalastajaa.

Lähde: Metsähallitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla