Kuvan espanjanvesikoira on nimeltään Ansa.
Kuvan espanjanvesikoira on nimeltään Ansa.

Mustit ja Tessut tuntuvat väistyvän koirapuistoista ja tilalle on rynnännyt pelmuamaan koiria, joilla on ihmisnimiä. Onko tämä uusi ilmiö?

Viime aikoina kadulla on kävellyt vastaan Raimoja, Terttuja, Sylvejä ja Lissuja. He ovat nuuhkineet iloisesti ja heilutelleet häntää.

Kyllä, he ovat koiria. Välillä tuntuu kuin kokonainen sukupolvi ihmisnimiä olisi siirtynyt koirapuistoon tai taluttimen päähän.

Myös Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola on huomannut saman, tosin hänen mielestään ilmiö ei ole uusi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Meillä on liitossa tallennettuna koirien nimiä yli sadalta vuodelta, ja sieltä kyllä huomaa, että ihmisten nimiä on annettu aina, Unhola kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esko, iloinen perheenjäsen

Tällä hetkellä suomalaisilla on koiria enemmän kuin koskaan, kaikkiaan noin 650 000. Unholan mukaan koiria hankitaan nykyään harraste- ja käytännön syitä enemmän seuraksi.

– Ehkä se myös selittää ihmisnimien käytön lisääntyminen, koirasta on tullut enemmän perheenjäsen kuin vahti- tai metsästysapu, hän pohtii.

Siltä se ainakin katukuvassa vaikuttaa, kun aamulenkillä vaikkapa walesinpaimenkoira Esko nuuskuttaa tervehdykseksi. Omistajansa mukaan Esko on perinyt nimensä ex-isäpuolelta, joka oli yhtä lupsakka ja hauska mies.  

Miten lemmikkisi on saanut nimensä? Onko nimen taustalla joku mieleenpainuva ihminen? Kerro tarinasi alla olevassa kommentointikentässä.

Top 10 Koirien nimet

Koirien suosituimmat nimet Suomessa

1.    Bella
2.    Jeri
3.    Rita
4.    Taru
5.    Riku
6.    Roope
7.    Pimu
8.    Siru
9.    Vili
10.    Remu

Lähde: Kennelliitto

Vierailija

Koira tai muukin lemmikki on nykyään usein omistajalleen "hän", joten ei ihme että lemmikille annetaan ihmisen nimikin.

Lemmikit eivät ole minun juttuni, mutta en halua olla ilonpilaaja. Kuitenkaan en malta olla muistuttamatta: mitä enemmän koiria, sitä enemmän lihansyöntiä ja lihakarjan kasvatusta,

ja sen myötä ilmastonmuutoksen pahenemista.

Nyt tästä varmaankin lihasoppa syntyi!

Ihmisten määrää tällä planeetalla tulisi rajoittaa. Ainut oikea tapa päästä kiinni kaikkiin tämän planeetan ydinongelmiin.

Naapurissamme on monta koiraa joilla on naisten nimiä. On hupaisaa kuulla kun esim. "Vienoa" huudetaan. Ei se nimi haittaa koiraa, jos ei omistajaakaan.

Olen kauan sitten ollut onnellinen koiran omistaja, sillä ei ollut ihmisten nimeä, muuten vaan hassu nimi kun se rakas luppakorvani oli aina niin hassuilmeinen. En unohda ikinä tuota karvaista ystävääni, muistoissa on aina.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla