"Kaikki ihmiset tarvitsevat komediaa ja iloa elämään." Sami Hedberg tarjoilee varmaa naurua arjelle.

Koomikko kiipeää lavalle, alkaa kertoa tarinaa yleisölle ja saa sen nauramaan.

Stand up -komedia vetää suomalaiskatsojia enemmän kuin koskaan.

Televisiossa on etsitty parasta naurattajaa, ja Ismo Leikola valittiin äsken maailman hauskimmaksi ihmiseksi kilpailussa Las Vegasissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koomikko Sami Hedberg muistuttaa, että stand upia on tehty Suomessa jo aikaisemminkin, tiennäyttäjinä esimerkiksi Markku Toikka, Ilari Johansson ja Riku Suokas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aake Kallialan ja Pirkka-Pekka Peteliuksen huumori perustui paljon sille, miltä heidän luomansa hahmot näyttivät. Ja sitähän myös stand up on: me teemme hahmoja, mutta omana itsenämme.

Stand upin suosio kasvoi vaivihkaa. Ensin tuli klubeja isoihin kaupunkeihin, mutta jutut levisivät myös youtubeen, ja kiertueet alkoivat ulottua pienille paikkakunnille.

Hedberg sanoo, että stand upin perusajatus on hyvin yksinkertainen. Koomikko järjestää ihmisille naurukokemuksen.

– Kaikki ihmiset tarvitsevat komediaa ja iloa elämään.

Mikä sitten meitä suomalaisia naurattaa?

Hedbergin mukaan aihe voi olla mikä tahansa, mutta sen pitää tulla koomikon persoonan kautta. Jokaisella esiintyjällä on omat aiheensa ja oma tyylinsä puhua. Juttu voi lähteä liikkeelle eläimistä, mummoista tai Facebookin käytöstä. Arkisesta elämästä.

Sami Hedbergin keikat löytyvät täältä.

Muista myös nämä!

Naiset lavalla

Miesten hallitsemilla stand up -lavoilla nähdään jo vahvoja naisiakin. Heli Sutela ja Krisse Salminen hauskuuttavat kiertueellaan Tunti stand uppia.

Iso A eli Anitta Ahonen sekä sooloilee, että esiintyy yhdessä muiden koomikoiden kanssa. Esimerkiksi Helsingissä kohtaa joulukuussa kolme Lupsakkaa pullukkaa. Ison A:n kotipesä on Tampereen Huurupiilo Pub, jossa hän ehtoisasti emännöi stand-up -iltoja.

Iso A:n naurettava joulukuu: 3.12., 4.12. ja 12.12. Helsinki, 5.12. ja 12.12. Tampere

Heko heko, pojat

Suomen stand up -koomikoiden johtopaikasta piisaa kisailijoita. Yksi ehdokas on Mika Eirtovaara, joka tänä syksynä paahtaa 33 kaupunkiin ulottuvaa Nauru pitkästä ilosta -kiertuetta. Eirtovaara on väsymätön kiertäjä, 15 vuodessa keikkoja on kertynyt 3 000.

Uusi Maamme-nauru -soolokiertue on tulossa Jaakko Saariluomalta ensi keväänä. Television koko kansalle tutuksi tekemä Saariluoma pitää joulukuussa showta Helsingissä.

Mika E., 3.12. Jyväskylä, 9.12. Tampere, 10.12. Hyvinkää, 12.12 Helsinki, 13.12. Lappeenranta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla