Moni suomalainen on onnellinen, mutta tutkimuksen mukaan onnellisempia Ruotsissa. Sitä onnellisuustutkija Markku Ojanen ei tosin sulata.

Suomalaiset ovat maailman onnellisten kansojen kärkeä. Gallup World tutki 138 maata ja niiden kansalaisten positiivisia ja negatiivisia tuntemuksia.

Eniten onnellisia ihmisiä Etelä-Amerikassa. Top 3 -listalla ovat Paraguay, Panama ja Guatemala. Tanska nousi Pohjoismaista ja koko Euroopasta ainoana maana top 10 –maiden joukkoon.

Suomalaisten sijoitus oli 36. Meitä positiivisempia ovat myös ruotsalaiset ja islantilaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onnellisuustutkija Markku Ojanen pitää myyttinä ajatusta siitä, että ruotsalaiset olisivat erityisen onnellista kansaa. Ongelma on siinä, että me suomalaiset haluamme itse asiassa nähdä asian niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Yhtä usein suomalaiset ovat olleet heitä onnellisempia. Tätä meidän on tietenkin vaikea hyväksyä, sillä mehän olemme melankolista, sulkeutunutta ja kateellista kansaa, emmekä edes luota itseemme. Puuta heinää sekin, sanon minä, onnellisuustutkija naurahtaa.

- Onnelliset ihmiset eivät voi tuollaisia kateellisia olla eivätkä olekaan, kun suomalaisilta itseltään näitä asioita kysytään. Jos joku kansa on meitä onnellisempi, se menee jo pahasti maanisuuden puolelle. Kyynikko vai ajatella, että tuo suomalaisuuskuva on oikea ja suomalaisten kuvaukset onnellisuudestaan ovat pahasti harhaisia.

Tutkimus kertoo, että negatiivisuutta koetaan eniten Syyriassa, Tsadissa ja Liettuassa. 

Sisällissodan keskellä Syyriassa käytiin kesällä presidentinvaalit, jotka eivät tuoneet yllätyksiä tilanteeseen. Bashar al-Assad valittiin maan presidentiksi jo kolmatta kertaa, ja valintaa on kritisoitu muun muassa sillä, että maahan ei ole nyt odotettavissa parempia aikoja saman johtajan kaudella.

Muutetaan mielikuvia - osallistu valokuvakampanjaan! Lähetä huvittava kuva tai otos, josta kirpoaa naurua, verkkogalleriaan täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla