onnellisuus, ihmissuhteet, uni
onnellisuus, ihmissuhteet, uni

Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista eikä pakko-onnellisuuskaan ole tae hymyyn. Mutta miksi et yrittäisi tehdä elostasi mukavampaa? Ehkä onnistut näillä.

Onnellisten ihmisten salaisuus on usein yksinkertaisessa elämässä. Mutta kun eteen tulee vaikeuksia, kuinka he selviävät? Nämä 10 vinkkiä ovat pieniä juttuja, joita onnelliset ihmiset tekevät saavuttaakseen hieman paremman elämän. Sinullakin on siihen mahdollisuus.

Ja muista se tärkein: hymy on tarttuvaa, joten kannattaa käyttää tätä ihmisen parasta ominaisuutta mahdollisimman usein.

  1. Sano kiitos. Kiittäminen on helpoin tapa osoittaa huomiota ja tehdä päivästä pirteämpi. Pienistä asioista kiittäminen ei tule välttämättä helposti, mutta sitäkin voi oppia – ja se todistetusti kasvattaa onnellisuutta.
  2. Muista ihmissuhteet. Aina ei ole mahdollista luoda uusia ihmissuhteita, mutta vanhoista ja hyvistä kannattaa pitää kiinni. Niiden ylläpitäminen on tärkeä osa onnellisuutta.
  3. Älä murehdi pienistä asioista. Huonoja päiviä on kaikilla. Joskus kahvia kaatuu, tai puet paidan väärinpäin. Suuttumus, viha ja pettymys ovat luonnollisia reaktioita, mutta niistä on syytä päästä irti. Kaikkea et voi kontrolloida elämässäsi. Ympärilläsi on varmasti paljon iloisia asioita, joiden ajatteleminen tuo enemmän energiaa kuin jos keskityt pelkkiin epäonnistumisiin tai muihin negatiivisiin tunteisiin.
  4. Pidä tauko. Kun väsyttää tai joku asia tylsistyttää, on paussin paikka. Ole armollinen itsellesi, koskeepa asia niin ajatuksia kuin tekemistä.
  5. Unohda menneet. Historian moittiminen ja menneiden asioiden syyttäminen vie turhaa energiaa. Mielekkäämpää on keskittyä tulevaisuuteen, tai ainakin elää hetkessä ja tehdä rauha menneiden kanssa.
  6. Suunnittele irtiotto. Kaikilla ei ole varaa lähteä matkoille, mutta yhtä hyvin irtiottona toimii kulttuurikokemus tai uusi ruokakokeilu. Hyvä kirja tai televisio-ohjelma auttaa irtaantumaan normaaleista rutiineista, puhumattakaan ystävien tapaaminen.
  7. Käännä virheet voitoksi. Jos asiat menevät päin honkia, älä lannistu. Tilanteesta voit löytää paljon opittavaa ja korjattavaa. Onnelliset ihmiset eivät masennu virheistään, vaan näkevät ne kehittymismahdollisuutena. Olemmehan kaikki ihmisiä, jotka tekevät joskus virheitä – emme ole koneita.
  8. Ota kauneusunet. Parinkymmenen minuutin torkut auttavat kummasti. Kun tunnet olevasi pökerryksissä ja väsynyt, on vaikea keskittyä mihinkään ja mielikin heittelee helpommin. Jos aikaa ei ole päiväunille, muista ainakin yrittää yöllä nukkua kunnolla. Uni on paras lääke, se puhdistaa aivomme ja saa ajattelemaan vireämmin.
  9. Ole rehellinen. Oletko kuullut sanonnan ”Rehellisyys maan perii”? Elämä on liian lyhyt valheessa elämiseen, jos sitä voi edes elämiseksi kutsua, kun pitää jännittää ja stressata likaisten salaisuuksien paljastumista. Rehellisyys lisää terveyttä ja onnellisuutta.
  10. Unohda vertaileminen. Onko joku toinen onnellisempi? Älä koskaan vertaile toisen elämää omaasi. Keskity sinun tunteisiisi ja kokemuksiisi. Vaikka mustasukkaisuus on vaikea voittaa, kannattaa siitä päästää irti ja panostaa henkilökohtaiseen elämään.

Lähde: Popsugarin Asioita, joita onnelliset ihmiset tekevät -artikkelia mukaillen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä on sinun onnellisuutesi salaisuus? Kerro omat vinkkisi ja keskustele aiheesta alla olevassa kentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija 13.09, eikö ET lehdessä ole mielestäsi hyviä juttuja, ihmisistä kertovia juttuja. Kaikki jutut eivät ole yhtä onnellisia, koska ne usein ovat kertomuksia elämästä, jossa vaihtelee onnellisuus ja vastoinkäyminen.  Onnelliset ihmiset tekevät niitä samoja asioita kuin ei-onnelliset ihmiset. Se ihminen, joka pystyy näkemään joka päivässä jotakin elämisen arvoista, on onnellinen. Kuitenkin jokaisella on myös se surullinen päivä, kuten minulla tänään, koska mieheni kuolemasta on kolme kuukautta.  En itke koko ajan tänäänkään, muistelen poismennyttä ja iloitsen kaikesta siitä, mitä hänen kanssaan eläessä sain.

ET-lehden, niin kuin muidenkin aikakausilehtien sivut on saatava täyteen jokaiseen numeroon.  Tilaaja/lukija odottaa kurantteja juttuja, jotka täyttäisivät lehden lupauksen tuotteena. Mikähän mahtaa olla ET-lehden lupaus?

Otsikon "10 asiaa, joita onnelliset ihmiset tekevät" lupaus oli täydellinen pettymys. Se oli muistutus keskiluokkaisesta moraalista, mutta ei kertonut siitä, mitä ONNELLISET ihmiset tekevät. Ei ihmistä tee onnelliseksi "ONNELLISTEN ASIOIDEN" suorittaminen. Kun siinä suorittamisessa epäonnistuu, voi tapahtua katkeria ja kamalia asioita. Onko onnellista seurata "suorittajaa" joka pilvisenä päivänä vakuuttaa näkevänsä aurinkoa kaikkialla ja rakentaa fasaadia öisten itkujensa näkösuojaksi?

Onnellisuus on palkka hyvästä elämästä; pihaleikistä lasten kanssa, elämyksellisestä pilkkireissusta, rakastelusta, puolesta pullosta punaviiniä päivän viimeisellä neljänneksellä nautittuna. Voiko onnellisuutta opiskella? Ainakin helpompaa on elää hyvää elämää.

Hyvät jutut eivät synny toimituksen kahvipöydässä. Hyvät jutut ovat kertomuksia koetusta elämästä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla