Uudella laiturilla ja kylpypaljulla saadaan vaatimattomallekin mökille uudenlaista luksusta.

Puumalassa mökkeilevä perhe ja aikuiset lapset ovat viihtyneet jo 16 vuotta pienessä saunan ja huoneen mökissä, vaikka sähköä ja mukavuuksia ei ole. Majapaikkoja saadaan lisää teltasta, ruoka tehdään ulkona ja mökillä käydään vain kesällä. Viihdykkeeksi riittää Saimaa, saunominen ja kaunis luonto.

Taustaa: 6 ohjetta mökin ostajalle.

Perheen äiti sai paljukuumeen sen jälkeen, kun hän vuokrasi marraskuun kylmyydessä kylpytynnyrin helsinkiläiskotinsa pihalle.

Hän järkeili, että koska isompaan ja paremmin varusteltuun mökkiin ei ole varaa, niin mukavuutta voi lisätä pienemmillä hankinnoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Parin tunnin homma

Palju ostettiin mikkeliläisestä marketista. Tasainen ja tukeva pohja paljulle saatiin noin 20 kottikärryllisestä soraa. Itse kylpytynnyrin asennus vei vain pari tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tynnyrin täyttäminen kestää ämpäripelillä pitkään, joten sitä varten hankittiin bensiinikäyttöinen vesipumppu. Sen avulla palju täyttyy kymmenessä minuutissa. Vesi lämpenee puilla parissa tunnissa 40-asteiseksi.

Lue myös: Mansikkapaikka vai työleiri?

Kylpytynnyrissä loikoilu osoittautui heti kaikenikäisten suosikiksi. Siinä on kiva istua, jutella ja ihailla maisemia. Vedestä ei ole pulaa, joten kylpytynnyri täytetään joka kerta uudestaan. Kerran jätettiin kokeilun vuoksi iltakylvyn jälkeen lämpimät vedet kannen alle. Aamulla veden lämpötila oli edelleen noin 30 astetta.

Uusi laituri vanhan perään

Kylpytynnyrin innoittamana emäntä päätti hankkia uuden laiturin saunan lähelle uimapaikalle. Vanha laituri oli muuten hyvässä kunnossa mutta jää oli murjonut veden alla olevat kestopuutuet. Vanha laiturielementti käytettiin hyväksi uuteen laituriin.

Kotimainen laituri ostettiin mökkimatkan varrelta Pertunmaalta. Innoduon Lotta-laiturin kehittäjä Jani Tyyskä kertoo, että laiturielementeistä pystyy kokoamaan uuden vanhaan laituriin yhdistäen. Innoduo myös asentaa myymiään laitureita.

– Jos paikka on helppo ja autolla pääsee suoraan rantaan, laituri on pystyssä parissa tunnissa. Jos joutuu kaatamaan puita ja tekemään muita valmisteluja, hommaan voi mennä päivä. Asentajan arvonlisäverollinen tuntipalkka on 45 euroa. Laiturin rahti kohteeseen maksaa 1,20 euroa meno- ja paluukilometriltä, Tyyskä kertoo.

Uusi 11,4 metrin pituinen laituri osoittautui erinomaiseksi parannukseksi. Saunavedet on hyvä kauhoa ämpärii syvältä laiturin päästä. Siitä pääsee myös mukavasti uimaan ja lapset pystyvät hyppimään veteen.

Kylpytynnyri ja uusi laituri maksoivat yhteensä noin 4 000 euroa.

Lue koko juttu ET-lehden numerosta 13/2015

Tältä näyttää ET-lukijoiden mökillä!

Näin paljon maksoivat kylpytynnyri ja laituri

Kylpytynnyri
Kirami easy M cult -kylpytynnyri, 1990 e.
Sisäosa muovia, verhoiluna petsattu kuusi. Ulkokamiina.
Halkaisija 170 cm, sisäsyvyys 91 cm.
Tilaa 5–6 henkilölle, täyttötilavuus noin 1450 litraa.
Paino 100 kg, kamiinan kanssa 150 kg.
Bensiinikäyttöinen vesipumppu 139 e. Imuletkut ja kiristimet sekä moottoriöljyä yhteensä 182 e.
Sorakuorma 10 kuutiota, 270 e.
Kylpytynnyrin takuu 2 vuotta, varaosia saatavilla.
www.kirami.fi

Laiturí
Laiturielementit 0,7 x 4 m  ja 2 x 2,5 m.
Metalliset laiturinjalat, saranat, kiinnikkeet, pultit, metalliset uimaportaat ja muut tarvikkeet laiturin kokoamiseen.
Lotta-laituri 1 500 e
www.lottalaiturit.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla