Kauppalasku paisuu vuosi vuodelta kovempaa tahtia. Vai paisuuko sittenkään? Vastaa suureen ruokamenokyselyyn ja voit voittaa palkinnon.

Suomessa ruuan hinta on noussut nopeimmin Euroopassa ‚Äď ja se n√§kyy kauppalaskussa. Euroa syytet√§√§n usein ruuan hintaedun menetyksest√§, mutta turhaan. Ruuan hintaan vaikuttaa moni tekij√§, kuten raaka-aineen hinta, kysynt√§ ja tarjonta.

Eilen julkaistiin tutkimus lihan kuluttajahinnoista, jotka ovat Suomessa niin ikään nousseet nopeimmin Euroopassa. Siinä selvisi, että kauppa nappaa yhä suuremman osan lihaeuroista.

ET-lehden lukijat ovat keskustelleet viime p√§ivin√§ aktiivisesti ruokamenojensa kasvusta t√§√§ll√§. Moni on huomannut ruuan hinnan nousseen ‚Äď jopa niin paljon, ett√§ rahaa ei j√§√§ en√§√§ oikein muuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rahankäyttötutkimuksissa on ilmennyt, että suomalaiset tietävät ruokaan liittyvistä menoistaan todella huonosti. Parhaiten tunnetaan asumisen kulut, mutta kuukauden ruokalaskunsa tietää vain noin 15 prosenttia väestöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraatko sinä ruokamenojasi? Paljonko sinulla menee kuukaudessa rahaa ruokaan? Missä ruokatuotteissa olet huomannut suurinta hinnan nousua?

Vastaa alla olevaan kyselyymme ja voit voittaa Riki Sorsan Kun tunnet rakkauden -cd-levyn, jos jätät yhteystietosi. Levy on ilmestynyt viime vuonna. Levyjä arvotaan 10 kappaletta.

Kiitos kaikille vastaajille! Kysely on ohi ja arvonta on suoritettu. Ilmoitamme levyjen voittajille henkilökohtaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla