Pysyvistä hinnanalennuksista kertonut VR saa kovaa kritiikkiä Eläkkeensaajien Keskusliitolta. Mitä mieltä sinä olet uusista hinnoista: vaikuttavatko ne junailuintoosi?

Viikko sitten halpuuttamisesta kertoneen VR:n mukaan sen kaukoliikenteen keskihinnat laskevat nyt noin neljänneksen. Sen sijaan eläkeläisten junamatkustaminen tulee kalliimmaksi.

– VR on piilottanut uudistukseensa merkittävän heikennyksen koskien eläkkeensaajia. Aikaisempi eläkeläisalennus, joka on ollut 45-55 prosenttia, putoaa uudistuksen myötä niin, että alennus on jatkossa 20 prosenttia. Tämä johtaa joissakin tapauksissa tilanteeseen, jossa eläkkeensaajien lipun hinta nousee entiseen verrattuna, sanoo Eläkkeensaajien Keskusliiton puheenjohtaja Matti Hellsten tiedotteessa.

– Edellytämme, että VR korjaa lippuhinnoitteluaan niin, että ikäihmisiä koskevat heikennykset perutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka paljon sinä matkustat junalla? Saatko eläkeläisalennuksen?
Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Jos olet eläkeläinen ja ahkera junamatkustaja sekä valmis kertomaan matkoistasi,
ota yhteys lehden toimitukseen: annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Kuinka usein matkustat junalla?

Muutaman kerran vuodessa
Muutaman kerran vuodessa
48.7%
Kerran kuukaudessa
Kerran kuukaudessa
15.8%
En koskaan
En koskaan
15.8%
2–4 kertaa kuukaudessa
2–4 kertaa kuukaudessa
9.7%
Yhden kerran päivässä tai useammin
Yhden kerran päivässä tai useammin
4.8%
2–3 kertaa viikossa
2–3 kertaa viikossa
3.6%
4 kertaa viikossa tai useammin
4 kertaa viikossa tai useammin
1.2%
Ääniä yhteensä: 82

Minua ärsyttää suunnattomasti mainos missä VR lyö valheellisesti rumpua jotta alensimme hintoja pysyvästi. Käytän junaa ehkä kerran kuukaudessa joten kovin suurta lovea kukkaroon ei tuo eläkeläisten alennusprosentin haukkaus  tee mutta olin aiemmin iloinnut siitä että eläkeläisten alennusprosentti on ollut junaliikenteessä tuntuva.  Onhan jo asemilta viety lipunmyynnitkin, lippu pitäisi ostaa jostakin temppuilevasta lippupömpelistä, taidanpa vaihtaa bussiin..Aaargh... 

Yx eläkeläinen

Niin sanotut lippujen alennukset ovat ihan huuhaata. Välillä Turku-Helsinki on poistettu Espoon keskuksen pysähtyminen ja 27.3. Kirkkonummen pysähtyminen. Tämä tulee eläkeläiselle kalliiksi kun matka on Kirkkonummelle ja junasta voi jäädä pois vasta Leppävaarassa, sitten paikallisjunalla takaisin Kirkkonummelle, en näe tässä mitään järkeä, ainostaan rahastusta. 

Espoossa olisi ollut sisäinen bussi Hyljelahteen ihan vieressä, nyt täytyy mennä Helsinkiin asti ja sieltä jatkaa seutubussilla. Nämä vaihdot tulevat kalliiksi koska paikallismaksut ovat kalliita eikä niistä saa alennuksia.

Sitten vielä matkan pituus tulee ajallisesti tunnin pidemmäksi kuin ennen. 

Leppävaara on hyvä pysäkki vaihtoehtona lisättynä näihin muihin.

Järki käteen päättäjille !

Sisältö jatkuu mainoksen alla