Bussi vai juna? Kotimaan linjaliikenteen hinnat ja aikataulut on nähtävissä nyt yhden verkkosivuston alla.

Miksi matkustaa kalliisti? Pikavuorot.fi kertoo halvimmat vaihtoehdot junaa ja linja-autoa käyttäville kotimaan matkustajille eri reiteillä.

Palvelusta voi hakea lähtö- ja saapumispaikkakunnan sekä ajan perusteella lippujen hintoja sekä aikatauluja.

ET-lehti testasi palvelua ja huomasi, että kotimaan matkalippujen hinnoissa on suuria eroja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkkihakuna toimi Helsinki–Tampere-väli, johon etsimme lippuja lauantaille 13. kesäkuuta 2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerro kokemuksesi: Missä eläkeläinen saa alennusta?

Jos lähtöaikataulu ja matkustusaika joustaa, halvimmillaan tuon matkan ajaa linja-auton kyydissä kahdella eurolla. Sen hintaisen lipun tarjoaa Matkahuolto.

Tälle välille, Helsingistä Tampereelle, oli tarjolla peräti 56 erilaista vuoroa  busseilla ja junalla yhtenä lauantaina. Kallein hinta reitille on niin ikään Matkahuollolla, jonka lippu maksoi 35,60 euroa.

Hinnat katsottiin pikavuorot.fi-palvelusta perjantaina viikko ennen lähtöä, 5. kesäkuuta.

Missä ovat eläkeläishinnat?

Hinnat ovat siinä mielessä normaalihintaisia, että Pikavuorot.fi-palvelussa ei ole tarjolla eläkeläishintoja. Suurimman säästön saa matkustaja, joka malttaa varata lippunsa etukäteen.

Aittakoodi Oy:n toimitusjohtaja Toni Valkosen mukaan palvelua kehitetään koko ajan. Palautetta on tullut jo muun muassa opiskelija- ja eläkeläisalennusten puutteesta.

– Palvelustamme ei vielä ole vielä mahdollista hakea eri hintaryhmiä, mutta tulemme lisäämään kyseiset hakumahdollisuudet mahdollisimman pian, Valkonen kertoi ET-lehdelle palvelun avautuessa viime syksynä.

Samoin paikkakuntia lisätään palveluun koko ajan lisää, lupaa Valkonen. Tällä hetkellä Pikavuorot.fi:ssä on mahdollisuus hakea matkaa 76 lähtöpaikkakunnalta.

Pikavuorot.fi-palvelussa on listattu Onnibus.comin, OnniExpressin, Matkahuollon, Pohjolan Liikenteen ja VR:n tarjoamat vuorot. Suurin osa näiden lipuista on ostettavissa netistä.

 

En taitaisi kehdata kaverille antaa vain 2 e bensarahaa Turusta Helsinkiin (matka Onnibussilla halvimmillaan). Mutta riippuu tietysti kaverista ja tilanteesta, matkan voi ehkä korvata vastapalveluksellakin. 

Itse pidän bussikyytiä turvallisempana kuin henkilöautossa matkaamista, kun harvemmin henkilöautoob istahdan. Meillä kun ei ole koskaan ollut autoa, luotan ammattikuskin taitoihin (pakostakin).

Erinomaista palvelua ja hienoa,että hintoja voi vertailla,mutta kimppakyydit taitavat sittenkin tulla halvimmiksi ja vielä ovelta-ovelle matkatavaroineen:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla