Auto vai joukkoliikenne? Raaskinko käydä teatterissa tai hierojalla? Näillä vinkeillä säästät ilman suuria tuskia. 

  1. Käyttämällä joukkoliikennettä ja jättämällä auton autoliikkeeseen, säästät mahdollisen autolainan kulut, verot, vakuutus- ja katsastusmaksut sekä polttoaine-, rengas- ja korjauskulut. Sanalla sanoen: tuhansia. Joka vuosi.
  2. Jos ajat harvoin, voi ahkerakin taksilla ajaminen olla halvempaa kuin oman auton pitäminen.
  3. Jos sinulla kuitenkin on jo auto, et välttämättä säästä mitään käyttämällä julkisia kulkuvälineitä. Autoosi on sitoutunut paljon rahaa. Siksi sitä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon, sillä silloin auton kokonaiskulujen määrä ajettua kilometriä kohden laskee.
  4. Tarvitsetko höyrypesurin, oksasahurin tai peräkärryn ikiomaksi? Kerää kimppa, sopikaa pelisäännöt ja ostakaa vimpain yhdessä.
  5. Käy päivänäytöksissä. Elokuvissa, oopperassa ja teatterissa ne ovat iltanäytöksiä edullisempia. Valitse parvipaikka. Esimerkiksi oopperassa parvipaikka on permantoa monta kymppiä halvempi. Kysele mahdollisuutta päästä katsomaan tai kuuntelemaan kenraaliharjoitusta. Monissa kaupungeissa orkesteriteoksia kuulee näin muutamalla eurolla.
  6. Hanki kirjoja poistohyllystä. Sellainen on monella kirjastolla.
  7. Suosi oppilastöitä. Hieronta-, kampaamo-, ja kosmetologikoulut hoitavat kauneutta halvalla.
  8. Liity klubeihin. Esimerkiksi laivayhtiöiden kanta-asiakkaat saavat toisinaan ilmaisia risteilyjä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacius

Noudatan kaikkia näitä vihjeitä. Autoon ei yksinkertaisesti ole koskaan ollut varaa. Olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuosia. Sairastuin pian pitkien opintojen päättämisen jälkeen, joten jouduin maksamaan suurta opintolainaa hyvin pienistä tuloista. Kaukomatkoja en ole koskaan pystynyt tekemään, koska en ole ollut terve, eikä varaakaan olisi ollut. Sen sijaan olen hyödyntänyt äkkilähtöjä joihin on ollut mahdollisuus, ja myös matkustanut sesongin ulkopuolella. Laivamatkat ovat kivoja vaikka ei harrastaisi ryypiskelyä. Merimaisemat ja kauniit lähikaupungit kiinnostavat. Jäsenetuna on usein uskomattoman halpoja risteilyjä. Alussa jouduttuani hankalaan taloudelliseen tilanteeseen häpesin köyhyyttä ja työkyvyttömyyttä. Vähitellen säästämisestä tuli "harrastus", hyödyllinen sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla