Kokosimme 10 parasta säästövinkkiä erityisesti kulttuurista nauttiville yksineläville.

  1. Käy päivänäytöksissä. Elokuvissa, oopperassa ja teatterissa ne ovat iltanäytöksiä edullisempia.
  2. Valitse parvipaikka. Esimerkiksi oopperassa parvipaikka on permantoa monta kymppiä halvempi.
  3. Hanki kirjoja poistohyllystä. Sellainen on monella kirjastolla.
  4. Suosi oppilastöitä. Hieronta-, kampaamo-, ja kosmetologikoulut hoitavat kauneutta halvalla.
  5. Liity klubeihin. Esimeriksi laivayhtiöiden kanta-asiakkaat saavat toisinaan ilmaisia risteilyjä.
  6. Osta lahjat alesta. Edellisvuonna voit kerätä jo varastoa.
  7. Kerää sivutuloja. Myy käsitöitä, leivonnaisia, ruokaa – tee, mitä osaat.
  8. Ole autokuski. Vie lapsenlapsen kavereita harrastuksiin pientä korvausta vastaan.
  9. Kokkaa itse. Valmisruokien kate on kova, joten suosimalla kauden vihanneksia, välillä ulkomaisiakin, ja edullisia ruhonosia, säästät.
  10. Osta aleruokaa. Pakasta varastoon: jos viimeinen käyttöpäivä on huomenna, voit pakastaa ruuan. Rahkat tai jogurtit eivät pilaannu päivässä tai parissa, vaikka viimeinen myyntipäivä olisi tänään.

Mitkä ovat sinun säästökeinosi? Kerro parhaat ja keskustele aiheesta alla olevassa kentässä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tonnin eläkkeellä Pirkanmaalla elelen. Sossusta en saa mitään, koska 402,90€ kuukaudessa menee asuntolainaani, jos se menisi vuokraan (vaikka esim 800€) se kelpaisi sossun tädille hyväksyttäväksi menoksi. Sähkölämmitys on paras, koska en enää pysty ostamaan polttopuita (70€ heittokuutio) ja kantamaan niitä sisälle.

Pakko on olla oma auto (vm 1995), koska ei ole enää minkäänlaista julkista liikennettä, ei pankkeja, ei ruokakauppaa, ei koulua, ei ilmaisten ruokakassien jakopisteitä, ei PUTIN-tuotteita myydä lähimaillakaan, ei ole koulujen - vanhainkotien - seurakuntien edullisia ruoka-annoksia lähiseudulla. Kaikkiin palveluihin on nykyisin matkaa lyhimmillään 35km.

Käyn kerran kuukaudessa ruokakaupassa ja hoidan samalla muutkin pakolliset asiat. Ostan silloin %-ruokaa ja piimää ja halvimpia kasviksia. Terveyskeskuksessa en ole enää käynyt, koska se lääkkeitten koekaniinina oleminen tulee liian kalliiksi. Virka-ajan ulkopuolella täältä ei saa mitään terveyspalveluita, kuten keskustassa olevat vanhukset voivat saada. Tiedän-tunnen, että hormoniherkkä syöpäni on uusinut.

Tietokoneeni on vanha, siinä on Windows XP. Sillä pystyn maksamaan vielä pakolliset laskuni ja muutamien naapurienikin laskut. Ei ole varaa uuteen tietokoneeseen.

Mitäkö täällä sitten on? Teidän varakkaampien loma-asuntoja. Te tulette isoilla autoillanne sieltä isoissa taajamissa ostamienne ruokien+juomien kanssa maaseudun rauhaan ajelemaan vesiskoottereillanne ja veneillänne järvellemme. Meille paikallisille se tarkoittaa kovaa meteliä, ympäristömme roskaamista ja teidän kissojanne ja koirianne kakkimassa pihateillemme. 

Paikalliset koirat ja kissat eivät tee niin. Nuoret karhutkin ovat siistimpiä, käyvät nuuhkimassa ulko-ovella, nukkuvat pihassa ja jatkavat matkaansa aamusella.

 

Ihan hyviä vinkkejä, tosin minulle ennestään jo ovat käytössä. Kirjoja tosin en enää hanki, kun minulla on niitä jo vintilläkin kasapäin. Lainaan kirjastosta kirjoja ja elokuvia, mieluisimmat moneenkin kertaan. Meidän kirjasto on useamman kerran myös hankkinut toivomani kirjan, ihan ilmaiseksi. Kannattaa ehdottaa hankintoja kirjastonhoitajalle,
toivomus saattaa toteutua. - Sekin on mukavaa, että kirjaston uutuuskirjoja (joita jonotetaan pitkään), saa lukea
lukulainana vähän kerrallaan kirjastossa.
Vielä vinkkaisin, että nettikilpailuista saattaa voittaa lippuja tapahtumiin. Minulla on tuuri käynyt useamman kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla