Pienistä puroista syntyy suuri virta. Säästämällä pienissä asioissa voit säästää kuukausittain jopa useita satoja euroja.

Karta kalliita kulutusluottoja

Jos sinulla on asuntolaina ja kulutusluotto, tapa kulutusluotto.
Kulutusluoton korko on aina reilusti korkeampi kuin asuntolainan. Siksi Sinun kannattaa maksaa kulutusluotto mahdollisimman nopeasti pois, vaikka se hidastaisi asuntolainan maksamista.

Voit pyytää pankista lyhennysvapaata. Asuntolainan lyhennyksistä vapautuvilla rahoilla voit lyhentää kulutusluottoa.

Jos sinulla on kulutusluotto ja säästöjä, kannattaa säästöjä käyttää kulutusluoton maksamiseen. Harvasta säästökohteesta saat niin hyvän tuoton, että se peittoaisi kulutusluoton korkokulut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harkitse tarkkaan, kannattaako sinun ylipäänsä ottaa kulutusluottoa tai tehdä osamaksusopimusta. Vanhanaikainen säästäminen hankintoja varten on yhä järkevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Säästö: Kymmeniä euroja kuukaudessa.

Säästä sähköä

Sähkölaskua voit pienentää kilpailuttamalla sähkönmyyjiä. Omasta sähkölaskusta voi katsoa, mikä on kilpailutettavissa olevan sähkön osuus. Sähkönsiirron osuutta ei voi kilpailuttaa, eikä sen hinta muutu sähkönmyyjää vaihdettaessa.

Energiaviraston nettisivuilla on hyvät ohjeet sähkön kilpailuttamisesta. Säästä myös tehostamalla sähkönkäyttöä. Kun alennat huonelämpötilaa yhdellä asteella, pienenee lämmönkulutus keskimäärin viisi prosenttia!

Veden lämmittäminen syö todella paljon energiaa. Jos Sinulla on sähköllä toimiva lämminvesivaraaja, mieti lotraatko turhaan kuuman veden kanssa.
Kylpyhuoneen sähköinen lattialämmitys on toinen energiasyöppö. Jos kylpyhuoneen lattia tuntuu kuumalta, on se turhan lämmin. Riittää, kun lattia ei tunnu kylmältä.

Säästö: Kymmeniä euroja kuukaudessa.

Vertaile vakuutuksia

Kilpailuta kotisi vakuutukset, voit saada merkittävän säästön. Suurimman säästön saat, kun mietit koko vakuutusturvasi uudelleen. Nyrkkisääntö on, että vakuutat vain ne riskit, jotka ovat oikeasti taloudellisia riskejä.
Mitä pienempi on vakuutuksen omavastuu, sitä suurempi on sen vuosimaksu.

Mieti, kuinka suuren omavastuun taloutesi kestää. Jos muutaman sadan euron vahinko ei kaada talouttasi, ei myöskään vakuutuksen omavastuun tarvitse olla kovin pieni.

Kaupoissa myydään nykyään erillisiä vakuutuksia silmälaseille, kodinkoneille ja kännyköille. Harkitse tarkkaan, tarvitsetko tällaisen vakuutuksen. Luultavasti et.

Säästö: Kymmeniä euroja kuukaudessa.

Kilpailuta asuntolainasi

Asiakkaista kilpailevat pankit ottavat auliisti uusia laina-asiakkaita. Usein vanha pankki laskee korkomarginaalia, jos sille ilmoittaa aikovansa kysyä tarjouksia muista pankeista.

Älä kuitenkaan vaihda pankkia suin päin halvimman lainamarginaalin perässä. Vertaile, mistä pankista saat edullisimman pakettihinnan kaikista tarvitsemistasi pankkipalveluista.

Säästö: Kymmeniä euroja kuukaudessa.

Uhraa aikaa veroilmoitukselle

Tarkastamalla veroehdotuksen huolellisesti voit säästää pitkän pennin.
Palkkatiedot ja asuntolainan korot ovat veroehdotuksessa yleensä automaattisesti oikein. Sen sijaan vähennykset sinun pitää itse tarkastaa.

Jos olet teettänyt remontin tai ostanut muita kotiin liittyviä palveluita, tarkista, voitko tehdä niistä kotitalousvähennyksen. Joissakin ammateissa voi verotuksessa vähentää tulonhankkimiskuluja. Työhön liittyvät puhelujen, laajakaistaliittymien, tietokoneiden ja jopa työhuoneen kuluista osan voi saada vähennettyä verotuksessa.

Oletko myynyt arvopapereita? Jos et itse selvitä verottajalle arvopapereiden hankintahintaa, käyttää verottaja kannaltasi todennäköisesti epäedullista hankintameno-olettamaa.

Muista vähentää aiempien vuosien arvopaperikaupoista aiheutuneet tappiot mahdollisista myyntivoitoista. Sijoitustappiot voi vähentää saman tai kolmen seuraavan vuoden aikana tulevista myyntivoitoista.

Säästö: Jopa satoja euroja kuukaudessa.

Mieti, mihin säästät

Yllättävien menojen varalta kannattaa pitää pientä vararahastoa. Näillekin varoille pitäisi saada jonkinlaista tuottoa, muuten inflaatio nakertaa koko ajan säästöjen ostovoimaa. Turhan moni makuuttaa säästöjään tilillä, jolle pankki maksaa mitättömän pientä korkoa.

Pankit ovat onneksi heränneet kilpailemaan tallettajista. Kysy omalta ja kilpailevilta pankeilta korkotarjous säästötilille. Pohdi myös, voisitko ottaa hieman riskiä ja hakea osalle säästöistäsi parempaa tuottoa korko- tai osakesijoituksista.

Säästö: Useita euroja kuukaudessa.

Pidä kirjaa kuluistasi

Jos taloutesi tuntuu olevan koko ajan liian tiukilla, tarkastele rahankäyttöäsi kokonaisuutena. Säästä kauppakuitit ja pidä muutaman kuukauden ajan kirjaa kaikista kuluistasi.

Näin näet, mihin rahasi todellisuudessa kuluvat. Mitättömiltä tuntuvat pienet kulut voivat todellisuudessa syödä suuren osan tuloistasi.

Säästö: Jopa satoja euroja kuukaudessa.

Internet apuun

Hintavertailuja tekevien nettisivujen avulla voit säästää vaikka kuinka paljon kodin hankinnoissa.

Nettikaupoista ostaminen on nykyään varsin turvallista, varsinkin jos sinulla on luottokortti. Usein saat tuotteet internetistä kotiovellesi halvemmalla kuin kaupoissa kuljeskelemalla.

Soitatko usein ulkomaille? Soittamalla internetin kautta vaikka Skype-ohjelmalla säästät huiman summan puhelinkuluissa.

Säästö: Jopa satoja euroja kuukaudessa.

Autoile harkiten

Käyttämällä joukkoliikennettä säästät polttoainekuluissa ja parkkimaksuissa, eikä autokaan kulu.

Jos sinulla joka tapauksessa on kallis auto, et välttämättä säästä mitään käyttämällä julkisia kulkuvälineitä. Autoosi on sitoutunut huomattava määrä pääomaa. Tällöin autoa kannattaa käyttää mahdollisimman paljon, sillä silloin auton kokonaiskulujen määrä ajettu kilometriä kohden laskee.

Tarvitsetko ylipäänsä autoa? Jos ajat harvoin, voi ahkerakin taksilla ajaminen olla halvempaa kuin oman auton pitäminen.

Säästö: Jopa kymmeniä euroja kuukaudessa.

Vierailija

Olen sitä mieltä, että meidän ikäihmisten pitää käyttää varojansa ilman tunnontuskia jos hemmottelee ja hoidattaa itseään ja syö hyvin. Mitä iloa niistä suurista numeroista siellä pankkitilillä on jos kituuttaa ja säästää kaikesta että jälkipolville jää jotain.

Pahanpäivänvara on tienkin oltava, mutta sitten antakaa palaa! elämä on elämistä varten.

 

 

 

 

         Mihin sitä pitäs selkä vääränä säästää ja säästää?? Perittäväksikö tai toisten

         tuhlattavaksi? Niinhän vanhempi polvi on tehnytkin-säästäny ruuassa ja kaikes-

         sa mahdollisessa-elää kituuttanu että jää jotain jälkeläisille.

         parempi on että ihmiset käyttävät pienet tulonsa eivätkä kituuta ja säästä itseltään.

        

        

        

Sisältö jatkuu mainoksen alla