Suomalaiset seniorit säästävät mieluiten tilille, mutta he ovat innostuneita myös rahastosäästämisestä sekä sijoitusasunnoista.

Yli 65-vuotiaille suomalaisille on kertynyt säästöjä ja sijoituksia useammin kuin muulle väestölle. Asiasta kertoo Finanssialan Keskusliitto (FK) tuoreessa tutkimuksessaan. Mutta mihin he sitten sijoittavat rahansa?

Seniorien säästöt ovat yleensä tileillä ja kiinteässä omaisuudessa.  Käyttötilille säästämisen suosio on kasvanut; säästö- ja sijoitustilien osuus on puolestaan laskenut selvästi. Säästökohteiden turvallisuus painaa valintakriteereissä eniten. 

– Yli 65-vuotiaille on kertynyt elinvuosiensa aikana myös kiinteää omaisuutta, jota voi tarvittaessa realisoida. Omat asunnot ovat jo velattomia ja varoja on aiempaa enemmän myös loma- tai sijoitusasunnoissa, FK:n rahoitusasiantuntija Ulla Halonen toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Halosen mukaan seniorit ovat useimmiten maksaneet lainansa pois, joten rahaa riittää myös sijoitettavaksi.  Kiinnostus rahasto- ja osakesäästämiseen on kasvanut eniten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

65-85-vuotiaat ovat lisänneet rahojensa sijoittamista  etenkin useaan eri kohteeseen samanaikaisesti.  Yli 80-vuotiaat seniorit säästävät muita useammin perintö mielessään.

FK:n kyselytutkimuksessa selvisi, että yli 65-vuotiaat suomalaiset kokevat vähemmän talousriskejä kuin vuosi–kaksi aiemmin.  Kaikista senioreista 42 prosenttia kokee riskien uhkaavan omaa talouttaan, mikä on selvästi muuta väestöä vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla