Jopa 23 500 suomalaista on jättänyt hakematta eläkettä, joka heille on kertynyt Ruotsissa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Ruotsin eläkeviranomainen Pensionsmyndighet onkin nyt ryhtynyt etsimään suomalaisia eläkeläisiä, jotka eivät ole nostaneet eläkkeitään.

Helsingin Sanomien mukaan keskimääräinen unohdettu kuukausieläke on 412 euroa. Isoin hakematta jätetty eläke on lähes 1500 euroa kuukaudessa.

Kuusankoskella asuva Untamo Askola, 58, ei ihmettele yhtään, että Ruotsin-eläkkeitä jää hakematta. Hän työskenteli Göteborgissa 1979–1990 ja sai Kelasta vuonna 2008 tiedon Ruotsista myönnetystä eläkkeestään. Paperisota kesti pari vuotta ennen kuin rahat tulivat. 

– Jouduin lähettämään helvetinmoisen nipun papereita Ruotsin sairaskassaan ennen kuin eläkettä alettiin maksaa.

Myös verottajan kanssa voi tulla ongelmia, Askola huomauttaa Helsingin Sanomissa. 

– Mitä enemmän saa eläkettä Ruotsista, sitä enemmän vähennetään eläkettä ja etuisuuksia täällä.

Lue myös: Täällä saadaan pienintä eläkettä Suomessa

HS: Monet jättävät eläkkeensä hakematta – "jouduin lähettämään helvetinmoisen nipun papereita"

En ole kahdeksaan vuoteen saanut Ruotsista minulle kuuluvaa eläkettä. Olen sairaseläkkeellä työtapaturman vuoksi. Suomen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. (siis työtapaturma sattui Suomessa, mutta olin sitä ennen ollut myös Ruotsissa töissä). Asia on nyt EU-tuomioistuimessa koska Ruotsin mukaan työkykyni ei ole alentunut 25-prosenttia (se on Ruotsissa raja). Suomen Kelan lääkäreiden mukaan se on alentunut 80-prosenttia (minua hoitavien lääkäreiden mukaan 100). Joka vuosi kyllä lähettävät...
Lue kommentti