Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki tietää millaisista tavaroista huudetaan kilpaa. Tarkista, onko sinulla nämä vielä varastossa!

Nelosen Huutokauppakeisari-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki on toisen polven huutokauppameklari. Oman kokemuksensa perusteella hän kertoo, millaisia tavaroita kannattaa nyt lähteä myymään.

Huutokaupoissa hyviä hintoja maksetaan tällä hetkellä esimerkiksi 1970-80-luvun esineistä ja vaatteista, muun muassa mekoista ja ensimmäisistä konsolipeleistä.

– Retrotuotteet ovat nyt kuumaa kamaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Näin muutat omaisuuttasi rahaksi nopeasti – 8 ammattilaisvinkkiä

Palsanmäki vinkkaa, mitkä tuotteet käyvät nyt hyvin kaupaksi:

  1. 1980-luvun alun käsikonsolipelit kuten Donkey Kong ja vastaavat käsikonsolipelit käyvät hyvin kaupaksi. Itse kutsun niitä muovihärpäkkeiksi.
  2. Emalikulhot ja muut emaliastiat.
  3. 1970-luvun korut ja hyväkuntoiset mekot.
  4. Hopea- ja kultakorut ovat takuuvarma artikkeli.
  5. Design-huonekalut ja kotimaiset lasituotteet kuten Aurinkopullot tai Onnenlehdet. Niille on aina ostajansa, ainakin, jos suunnittelijana on Tynellin, Tapiovaaran tai Aallon kaltainen nimi.
  6. Hyväkuntoinen Pappa-Tunturi löytää aina hintansa. Maalaishuutokaupoissa liikkuu muukin isompi tavara kuten veneet ja peräkärryt.
  7. Hyväkuntoisten tiikkihuonekalujen kysyntä ja hinnat ovat nousussa.

Mistä esineestä sait kirpputorilla hyvän hinnan? Mikä nyt myy? Kerro!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää rahaa Kenillä? Barbien poikaystävästä maksetaan jopa 500 euroa

Keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaa tietää, että yllättävätkin asiat voivat olla keräilyharvinaisuuksia. Kuten Barbien poikaystävä.

Jos lapsiltasi tai lapsenlapsiltasi on jäänyt pahvilaatikoihin 1980–90-lukujen Barbie-nukkeja, ne kannattaa nyt kaivaa esiin. Eikä vain Barbeja, itse asiassa onnekkaita ovat ne, joilla lojuu nurkissaan Barbien kuuluisa ja moni-ilmeinen poikaystävä Ken.

Ken nimittäin on asusta ja paketista riippuen eläkeläiselle rahasampo.

– Keräilijät tarjoavat Ken-nukesta arvioilta 50–500 euroa. 500:n arvoisen nuken on oltava alkuperäisessä pakkauksessaan, huomauttaa keräilyn asiantuntija Pentti Avomaa.
Avomaa muistuttaa, ettei pahvipakkauksia kannata heittää pahvipaavoon tai paperinkeräykseen.

– Alkuperäispakkauksilla on keräilijöille arvoa ja niissä olevista tuotteista maksetaan pääsääntöisesti enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla