Kuva: <span class="photographer">Kuvakaappaus Kuluttaja-videolta</span>
Kuva: Kuvakaappaus Kuluttaja-videolta

Fiskarsin veitset eivät ole lajinsa aatelia. Tämä ilmenee Kuluttaja-lehden julkaisemasta kokkiveitsitestistä.

Kuluttaja-lehden testissä oli mukana 21 veistä, joilla on noin 20 sentin pituinen terä. Kolme näistä veitsistä oli Fiskarsin. Yksikään suomalaisbrändin Kiinassa valmistetuista veitsistä ei yltänyt kymmenen parhaan joukkoon.

Huono puoli Fiskarsin veitsissä oli ennen kaikkea se, että ne eivät olleet tarpeeksi teräviä. Tosin lehti moittii muitakin valmistajia: kovin moni ei ollut teroittanut veistä riittävän teräväksi ennen kuin se lähetetään tehtaalta eteenpäin. 

– Kuitenkin tavallinen kotikokki saa mielestämme olettaa, että veitsi on käyttövalmis heti ostettaessa. Onneksi suurimman osan veitsistä saa kyllä erittäin teräväksi erikseen teroittamalla, keskiviikkona julkaistavassa Kuluttaja-lehdessä kerrotaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Testissä oli mukana veitsiä, joiden hinnat ovat 20–230 euroa. Hyvä ostos -maininan sai 30 euron OBH Nordica Oden -veitsi: Siinä ei ole huonoja puolia, eikä se silti maksa maltaita, perustellaan valintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testin parhaaksi valikoitu 117 euron MAC-veitsi. Kyocera-veitsi olisi ollut sitä parempi, Kuluttaja-lehti kertoo, mutta tämä 90 euron veitsi katkesi pudotuskokeessa.

Kokkiveitsitesti tehtiin kuluttajalehtien kansainvälisenä yhteistyönä veitsien testaamiseen erikoistuneessa laboratoriossa. Siellä testattiin muun muassa veitsien terävyyttä, ruostumista ja käyttömukavuutta.

Tessu

Laatikossa muorivainaan vanha puukahvainen veitsi jonka juuri teroitin,ikää varmaan se 40-50v... muttaaina vaan pelaa,yksi pikku juttu muuten että mitään missä on puinen tai muovinen kahva/nuppi ei kannata pestä tiskikoneissa,niillä saa varmasti ne nupit /kahvat murenemaan ja halkeemaan,eli pilalle!

Ihmekös tuo. Tuotantoa kotimaassa lopetettu rajusti viime vuosina, hankitaan muualta. Samantyyppistä tuotteita saa halvemmalla muilla merkeillä varustettuna. Hyvä että näitä testejä tehdään ja saadaan halpatuotteilla kalliilla rahastaminen aisoihin. Jotenkin tuntuu että tämäntyyppinen ajattelu on tullut tiensä päähän ja kuluttajat ovat erittäin hinta ja laatutietoisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla