Mikä on laajalle levinneen resupekka-ilmiön viesti? Vai onko se pelkkä herja, pohtii toimittaja Kristiina Dragon.

Mallinuken päällä on italialaista huippumuotia, huippuhintaan.

Onko tämä Dieselin pusero anarkistinen kannanotto kulutukseen? Että mikä tahansa vanha lumppu kelpaa. Onpa huojentavaa!

Vai onko tämä alati paisuva resupekka-ilmiö märkä rätti päin niiden kasvoja, jotka vielä uskovat huolella tehdyn käsityön arvoon ja kauneuteen, vaatteen pitkään elinkaareen?

Ainakin tämä ”huoleton” neule todistaa jälleen kerran oikeaksi vanhan totuuden: ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lumpuista seuraava Nokia?

Maailma on hukkumassa lumppuihin. Mutta lumpuilla on myös oma arvonsa.

Ihannemaailmassa jokaista valmistettua vaatetta käytettäisiin, korjattaisiin ja tuunattaisiin uusiksi mahdollisimman pitkään.

Ja sen jälkeen kuitu kierrätettäisiin uudeksi langaksi. Tai teollisuuspyyhkeiksi, äänieristeiksi, öljynimeytysmatoiksi... kuten jonkin verran  tapahtuukin.

Uusia innovaatioita kaivataan kiihkeästi.

Hukkaan vaatteista joutuu yhä valtaosa. Suomessa kotitalouksien tekstiilijätettä kärrätään kaatopaikoille vuosittain 90 miljoonaa kiloa. Siihen mahtuu myös valitettavan monta ”perjantaipuseroa”, joita ei ole käytetty koskaan.

Vuodesta 2016 voiman tulevan jätelain uudistuksen mukaan biohajoavien jätteiden – myös tekstiilien – kuljetus kaatopaikoille loppuu. Niille on kiire löytää järkevämpää käyttöä. Muuten tämä maailma ei jaksa.

Kissalle töitä!

Loppukevennykseksi kuuma vinkki teille kaikille äideille ja isoäideille, jotka juuri neulotte suvun nuorisolle villapaitaa joululahjaksi: muodikkaaseen viimeistelyyn voi käyttää esimerkiksi kissaa.

Mitä mieltä sinä olet: Maksaisitko kuvan puserosta 220 euroa? Kerro mielipiteesi ja kommentoi asiaa alla olevassa keskustelukentässä.

En kyllä ostais, ihmettelen kokoajan tätä muotia, joka alkoi farkuista. Taidan repiä vähän vanhoja vaatteita ja rupean myymään niitä!

Vierailija

Riippuu kai vaatteen kantajan muusta habituksesta, uskotaanko tosirikkaaksi vai rutiköyhäksi uffin laatikon penkojaksi.

Tuossa on vissi perä. Jollekin on sanottu näyttävän hyvältä vaikka säkki päällä, kun taas esim. kalliinkin korun hyvin tavallisella nähdessään saattaa tulla mieleen pääsiäismunan yllätys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla