Kelan korvaamat taksimatkat pitää tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien tilata alueellisesta tilausnumerosta. Muutoin tulee kalliimpi lasku.

Kun taksimatka tilataan oman alueen tilausnumerosta, asiakas maksaa matkastaan vain omavastuuosuuden. Kela-korvauksen asiakas saa heti taksissa. Näin sitä ei enää tarvitse hakea jälkikäteen.

Taksiasiakkaan omavastuu nousee vuoden alusta 16 euroon. Aiemmin se oli yhteen suuntaan tehdyltä matkalta 14,25 euroa.

Jos asiakas ei käytä määrättyä tilausnumeroa, omavastuuosuus on kaksinkertainen eli 32 euroa ja Kela-korvauksen pitää hakea vasta jälkikäteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kela-matkojen vuotuinen omavastuu eli matkakatto on 272 euroa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tähän matkakattoon lasketaan alueellisesta välitysnumerosta tilattujen taksimatkojen lisäksi muutkin Kela-korvattavat matkat. Matkakaton täytyttyä asiakas ei maksa loppuvuoden taksimatkoistaan mitään, pääsuunnittelija Anne Giss sanoo Kelan tiedotteessa.

Keskitetystä tilausnumerosta asiakkaan matkatilaus välitetään asiakasta lähimmälle autoilijalle.

Samalla soitolla eli yhden palvelumaksun hinnalla asiakas voi tilata jopa kahden viikon taksimatkat etukäteen. Uudistuksen odotetaan tuovan kymmenien miljoonien säästöt.

Kela-korvauksen saamiseksi tulee asiakkaalla olla terveydenhuollon allekirjoittama todistus.

Kela-korvattavat taksimatkat on tarkoitettu sairauden, raskauden tai kuntoutuksen vuoksi terveydenhuollon matkoja tarvitseville, joiden terveydentila edellyttää taksin käyttöä tai tarvittava julkinen liikenne puuttuu.

Matkakorvaukset uudistuvat – mutta mitä se tarkoittaa?

  • Kela-korvattavien matkojen omavastuu nousee 1,75 euroa eli 16 euroon yhdensuuntaiselta matkalta, kun asiakas tilaa taksimatkan alueellisesta tilausvälityskeskuksesta tai käyttää muuta kulkuneuvoa kuin taksia.
  • Jos taksimatka tilataan muusta numerosta, omavastuu on kaksinkertainen, 32 euroa.
  • Vuotuinen omavastuuosuus eli matkakatto on vuoden alusta 272 euroa kaikille Kela-korvattaville matkoille.
  • Asiakkaalle pyritään mahdollisuuksien mukaan osoittamaan kotikunnan taksi.
    Lisätietoja: kela.fi/matkakorvaus
Sisältö jatkuu mainoksen alla