Tiedätkö, mistä voit saada tukea esimerkiksi kodin laitteisiin? Tai mistä haet invapysäköintiluvan? Kokosimme listan tärkeimmistä ”bonuksista”.

 • Kelasta voi hakea vammaistukea vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle aikuiselle. Tuki on tarkoitettu pitkäaikaisesti sairaalle henkilölle, joka ei kykene huolehtimaan itsestään ja tarvitsee apua ja valvontaa. Vuonna 2015 perusvammaistuki on 93,28 euroa kuukaudessa ja ylin vammaistuki 422,06 euroa kuukaudessa.
 • Eläkettä saavan hoitotuki on tarkoitettu vastaavasti vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle eläkeläiselle. Vuonna 2015 perushoitotuki on 62,48 euroa kuukaudessa ja ylin hoitotuki 328,87 euroa kuukaudessa. Vammaistuki ja hoitotuki ovat verottomia.
 • Kotikunnalta voi saada taloudellista tukea myös tavallisimpiin kodin muutostöihin sekä laitteisiin, esimerkiksi kaiteisiin ja luiskiin.
  Asunnossa on asuttava ainakin yksi 65-vuotias, tulot ja varallisuus otetaan päätöksissä huomioon. Kysy sosiaalitoimistosta tai yhteyshenkilöltäsi!
 • Poliisilaitokselta voi hakea invalidipysäköimislupaa ja -tunnuksen. Luvan myöntämisen jälkeen voi hakea vapautusta ajoneuvoverosta.
  Lisätietoja Liikenteen turvallisuusviraston neuvonnasta numerosta 029 534 5125 sekä nettisivuilta www.ake.fi
 • Verotoimistosta kannattaa tiedustella kotitalousvähennystä, jota voi saada ulkopuolisella teetetystä työstä – ei kuitenkaan sellaisesta työstä, joka kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan kuuluu omaishoitajan työhön. Tarkista samalla mahdollisuutesi saada harkinnanvaraista veronmaksukyvyn alentumisvähennystä.

  Mistä sinä olet saanut taloudellista apua? Auta muita ja kerro alla olevassa kommentointikentässä vinkkisi, joita ei näy tässä listassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokosimme kaiken tärkeän kuntien sosiaalitoimen myöntämästä omaishoidon tuesta ja sen hakemisesta – lue lisää ET-lehdestä 5/15!

Tueton elämä on paras elämä, eipähän tarvitse asioida laitosten kanssa. Eläke- ja vanhuuspäiviin kannattaa varautua piensijoitustoiminnalla. Pankki on Kelaa parempi ja itsellisen ja vastuullisen ihmisen konsultti talous- ja pärjäämisasioissa.

Ottakaa asioista selvää ja kirjoittakaa vasta sitten artikkeli. Suomessa on satoja alaikäisten omaishoitajia, eikä heistä taaskaan ole mitään mainintaa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla