Mikä on perintövero, jos omaisuuden haluaa jättää suoraan sisarusten lapsille?

Olen lapseton ja elän avoliitossa. Minulla on sisaruksia ja heillä paljon lapsia. Haluaisin jättää perinnön suoraan sisarusteni lapsille. Millaisia seuraamuksia tästä mahtaa olla perintöveron suhteen? Entä onko muita lakisääteisiä seuraamuksia? Malii

Sisarustesi lasten perintövero tulee olemaan sama kuin sisarustesi olisi, eli heitä verotetaan toisen veroluokan mukaan.
Perintöveroon vaikuttaa myös se, kuinka arvokas perintö on.

– Jos yhdellä sisaruksella on useita lapsia ja toisella vain yksi, suuren perheen lapsi perii vähemmän ja maksaa vastaavasti vähemmän perintöveroa kuin perheen ainoa lapsi, sanoo varatuomari Pirkko Kemppainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluat perintösi jakaantuvan niin, että jokainen sisarustesi lapsista perii yhtä suuren osuuden, määrää siitä selkeästi testamentissasi. Muita lakisääteisiä seuraamuksia ei ole.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meitä on jäljellä kolme sisarusta ja olemme keskustelleet mahdollisuudesta jättää edesmenneen sisaruksen lapset perinnöttä sitten kun jokin meistä kuolee. Kahdella meistä ei ole lapsia ja oletamme, että kolmannen sisaruksen lapset perivät sitten aikoinaan kaiken.
Kysymys: Voimmeko jättää jo edesmenneen sisaremme lapset perinnöttä jos jompikumpi lapsettomista sisaruksista kuolee vai vaatiiko perinnöttäjättäminen testamentin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla