Konserteissa käyminenkö on kallista? Helsingin Musiikkitalon esityksiin pääsee pikkurahallakin.

Aamuvirkkuja hemmotellaan jälleen tänä syksynä Helsingin kaupunginorkesterin harjoituksissa, jotka alkavat kello 10. Huippusuosittuihin harjoituksiin kannattaa varata lippunsa ajoissa, sillä ne myydään loppuun nopeasti –  pitkästä perinteestä huolimatta.

Kenraaliharjoituksia on järjestetty kymmenien vuosien ajan: ensimmäiset olivat jo 1990-luvun lopussa. Silloin kaupunginorkesterin kotisali oli Finlandia-talossa, kertoo tuottaja Annika Koivula.

Kenraaliharjoitusten kautta yleisöllä on mahdollisuus seurata läheltä kapellimestarin ja orkesterin työskentelyä konserttiin valmistautumisen loppumetreillä. Ohjelmisto, solisti ja paikka on sama kuin illan konsertissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Usein kapellimestari tervehtii yleisöä ennen harjoituksen alkua. Orkesteri on lavalla yleisön tullessa sisään virittämässä omia instrumenttejaan. Usein teokset soitetaan läpi ilman keskeytyksiä, jonka jälkeen tarvittavia kohtia hiotaan kapellimestarin antamin ohjein, Koivula selittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenraaliharjoitusten aikaan Musiikkitalon konserttisalissa on yleisölle 400 paikkaa, joihin saa lippuja Lippupalvelusta. Samalla pääsee tutustumaan hienoon Musiikkitaloon, jota käyttää myös Sibelius-Akatemia ja Radion sinfoniaorkesteri.

Tampereella kohtauspaikkana on Tampere-talo ja orkesterina Tampere Filharmonia. Kurkistus konserttiin -tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ne järjestää orkesterin tukiyhdistys Pro Orchestra. Kokoontuminen on Tampere-talon ala-aulassa kello 9.45, jolloin vitosen lippu maksetaan käteisellä.

Helsingin kaupunginorkesterin kenraaliharjoitukset 19.9. & 24.9. & 3.10. & 8.10. & 31.10. & 5.11. & 14.11. & 19.11. & 28.11. & 12.12. Liput 3 e.

Tampere Filharmonian kenraaliharjoitukset 18.9. & 24.10. & 21.11. & 12.12. Liput 5e.

Lue lisää Helsingin kaupunginorkesterin sivuilta ja Pro Orchestran kotisivuilta.

Lue lisää ET-lehden kulttuurijuttuja täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla