Joskus on parempi antaa esineen olla kärsineen näköinen.

Kiinnostaisi kovasti saada arvio tästä arkusta. Mummini kuoleman jälkeen arkku kulkeutui minulle. Mummillani se oli kukkapöytänä, hän pelasti sen kauan sitten, kun kaksi miestä oli kantamassa sitä roskalavalle. Mikään sukukalleus arkku ei siis ole, mutta ollut kuitenkin kymmeniä vuosia mummillani.

Arkku on vankkaa tekoa, vaikka päällisin puolin se näyttää hieman kärsineeltä ja aikaa nähneeltä. Sitä ei ole varmasti kunnostettu koskaan. Kannen sisäpuolella on kirjoitusta ja numeroita (näkyy yhdessä kuvassa). Pohjaan on tehty reikä (näkyy toisessa kuvassa). Lukko on, mutta avainta ei.

Voisinko saada jotain tietoa arkun mahdollisesta iästä ja alkuperäistarkoituksesta? En ole sitä myymässä, mutta mielellään kuulisin hinta-arvionkin jos se onnistuisi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nimimerkki Jenni

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Todennäköisesti kyseessä on kapioarkku, kahdet nimikirjaimet sisäkannessa viittaavat siihen. Numerosarja 10810 voisi olla päiväys: 10. elokuuta 1910, joka merkinnee kihlajais- tai hääpäivää. Arkku tietysti on ainakin hiukan vanhempi.

Arkun helat viittaavat 1800–1900-lukujen vaihteeseen. Ne eivät ole niin jyhkeitä kuin 1700–1800-lukujen arkuissa, vaan selvästi ohuemmat ja sirommat – mutta tyyliltään kuitenkin samantapaiset kuin edellisten vuosisatojen helat.

Suuri, tilaa vievä arkku ei ole nykyajan pienissä kodeissa/huoneissa suoranainen hittiesine, mutta Jennin arkku on kuitenkin kaunis ja melko hyväkuntoinen. Parempi muuten on pitää se nykyisessä ”hiukan kärsineessä” asussaan kuin alkaa korjata/korjauttaa sitä, koska ”uusi ilme” voi pilata vanhan esineen.

Koska kysyntä on melko vähäistä, arvioin että arkun arvo voisi asettua 100–150 euron tietämille – kun ottaa sen pohjassa olevan reiänkin huomioon.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla