Milloin asumisoikeus raukeaa? Tätä kyselee kärsimätön ET-lehden lukija.

Äitini myi vuonna 1986 veljelleni 1 170 neliön tontin 20  000 markalla. Äidille varattiin oikeus asua tontille rakennettavassa talossa korvauksetta kuolemaansa saakka.

Veljeni talo valmistui ja siinä oli äidille 18 neliön asunto. Äitini muutti tästä vuokralle vuonna 1992 veljeni epävakaan elämän vuoksi. Veljeni erosi, pisti oman asuntonsa vuokralle ja muutti äidin syytinkiasuntoon.

Veljeni mielestä syytinki raukesi, kun äiti muutti muualle. Onko näin? Kuuluuko veljeni maksaa äidille asumisestaan syytinkiasunnossa? Voinko minä sisareni kanssa riitauttaa kiinteistökaupan?

Olen hiljattain jäänyt äitini omaishoitajaksi ja nyt olen ensimmäisen kerran nähnyt kiinteistöstä tehdyn kauppakirjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nimimerkki Asumisoikeus ”syytinki”

Jos syytinkioikeuden käyttäminen on muuttunut mahdottomaksi, voi syytingistä luopumaan joutunut saada korvausta menetystä syytingistä.

Koska tässä tapauksessa syytingistä luopuminen on tapahtunut jo 22 vuotta sitten, eikä äitinne ole tähän päivään mennessä vaatinut korvauksia, pidän todennäköisenä, että äitinne vaatimuksia pidetään vanhentuneita.

Joka tapauksessa sinä ja sisaresi ette ole asiassa osapuolina, vaan äitinne ja veljenne. Mikäli äitinne ei pysty enää asioitaan hoitamaan, hänelle pitää määrätä edunvalvoja. Sinä ja sisaresi ette voi menestyksekkäästi riitauttaa kiinteistökauppaa. .

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla