Heikko työmarkkinatilanne vaikuttaa siten, että työtä ei haeta aktiivisesti.

Elokuun lopussa yli 55-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 82 100. Vuosi sitten määrä oli 75 500. Ikääntyvien työttömien määrä on kasvanut siis 8,7 prosenttia. Se on hiukan vähemmän kuin kokonaistyöttömyyden muutos, joka oli 10,1 prosenttia.

– Tämä saattaa tarkoittaa, että yli 55-vuotiaiden työttömien ryhmä on jo entuudestaan iso. Etenkin pitkäaikaistyöttömyys kohdistuu ikääntyneisiin, sanoo neuvotteleva virkamies Petri Syvänen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kaikkien on vaikea työllistyä

Yli 55-vuotiaista työttömistä yli puolet 44 200 oli elokuun tilaston mukaan  pitkäaikaistyöttömiä. Vastaava luku oli vuosi sitten 38 800.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ikääntyvien on  entistä vaikeampi työllistyä, Petri Syvänen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitkäaikaistyöttömyys on kyllä kasvanut kaikissa muissakin ikäryhmässä.

Nuoret työllistyvät nopeimmin

Yli 55-vuotiaiden keskimääräinen työllistymisaika on 91 viikkoa, ja vuosi sitten vastaava aika oli 86 viikkoa. Koko väestöä ajatellen luku on 55 viikkoa. Alle 25-vuotiaat työllistyvät keskimäärin 15 viikossa.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2014 elokuussa 197 000. Se on 6 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömyysaste oli 7,4 prosenttia, kun se edellisvuoden elokuussa oli 7,1 prosenttia. Työllisiä oli 21 000 vähemmän kuin edellisen vuoden elokuussa.

Työvoiman ulkopuolella olevia piilotyöttömiä oli 32 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: www.stat.fi

Vierailija

 

 

Suomalaiset työnantajat karttavat pitkäaikaistyöttömiä ja eivät halua palkata ketään, joka on ollut yli vuoden työttömänä. Lähetän vuodessa 1300 hakemusta, käyn ovien takana kolkuttelemassa, jopa seurakunnat eivät palkkaa pitkäaikaistyötöntä vaikka Raamatun oppien mukaan heidän kuuluisi. Itselläni on kolme tutkintoa ja nyt olen ollut 13 vuoden, kahden kuukauden ja kahden viikon työttömyysputkessa ja tämä putki jatkuu loputtomiin.

 

 

EI NUORETKAAN TYÖLLISTY SUOMESSA!

 

Kyllä 13 v työttömyys tuntuu aika kummalliselta. Tietääkseni TE-toimisto on velvollinen tukityöllistämään pitkäaikaistyöttömiä. Sisareni mies on 59 v ja ollut työttömänä kolmisen vuotta. TE-toimisto laittoi hänet juuri tukitöihin kirjastoon. On kyllä tosi kuin pläkki, että työnantajat eivät mielellään palkkaa pitkäaikaistyöttömiä. Sekä nuorten että vanhempien kohdalla yleensä työkokemus merkitsee enemmän kuin tutkinnot...

tämähän vasta alkua,kokoomuksen politiikka korkealla tasolla.pakolliset menot mahdollisimman koviksi. viinanen jopa havahtui ehdottamaan palkat alas näin se talouskasvu alkaa vetämään. toivottavasti kansa alkaa havahtua nylkemiseen ja eikä vuoden 1918 uusiintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla