Työttömyys on edelleen Suomessa suurin riski niin ikääntyneille kuin nuorille miehille.

Miestyöntekijän riski menettää työnsä on tällä hetkellä suurempi kuin naistyöntekijän.  Näin ei ole kuitenkaan ollut aina Suomessa. Vielä 2003 naisten työttömyysriski oli isompi. Miesten työttömyysriski on kasvanut sekä vuosina 2008 että 2013.

Tilastokeskus selvitti 18–64-vuotiaiden suomalaisten työttömyysriskiä.

Alueellisesti tarkasteltuna kaikkien työllisten työttömyysriski oli viime vuonna korkeimmillaan Kainuussa (7,5 prosenttia), Keski-Suomessa (6,1 prosenttia) ja Lapissa (6,0 prosenttia).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suomalaisista viime vuonna työttöminä oli selvästi eniten 55–64-vuotiaat. Tästä ikäryhmästä vailla työtä oli lähes 82 000 henkilöä. Kaikkiaan Suomessa oli 327 868 työtöntä vuonna 2013.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työttömäksi jäämisen riski oli 55–64-vuotiailla kuitenkin hieman vähäisempää (4,3 prosenttia) kuin pahimmilla riskiryhmillä eli 18–24- ja 25–34-vuotiailla (6 ja 4,6 prosenttia).

55-64-vuotiaiden työttömyysriski oli koko Suomen tapaan suurinta Kainuussa, Keski-Suomessa ja Lapissa.  Eläkeikää lähestyvien pienin työttömyysriski oli puolestaan Ahvenanmaalla (1,2 prosenttia), Keski-Pohjanmaalla (2,9 prosenttia) ja Uusimaalla (3,5 prosenttia).

Nyt voisivat seniorit hiukan auttaa nuorempia, omia lapsiaan ja lastenlapsiaan. Tarvetta varmaan on, sillä jokainen isoäiti ja isoisä on huolissaan tulevaisuudesta, etenkin lastensa ja vaikkapa nyt ilman kesätöitä jääneiden lastenlasten puolesta.

Käykää läpi Wikimploi ja katsokaa mitä voitte tehdä. Se on yleishyödyllinen ja epäpoliittinen startup, joka organisoi työtä kenelle vaan, jos tahdotaan. Nyt ei tarvita politiikkaa vaan järkeä.

Aloittakaa vaikka näistä:

1. Kesätyötä nuorille heti: http://wikimploisuomi.wordpress.com/uutisia/sata-kesatyopaikkaa

2. Perustaminen: http://wikimploisuomi.wordpress.com/perustaminen-1

3. Konkretia: http://wikimploisuomi.wordpress.com/tyo-uusi-ja-vanha/konkretia-ja-wikimploi

4. Grand Projects: http://wikimploisuomi.wordpress.com/tyo-uusi-ja-vanha/tyo-ja-wikimploi

5. Nuorille työtä: http://wikimploisuomi.wordpress.com/tyo-uusi-ja-vanha/nuorisotakuu-ja-wikimploi

Olisi kumma, jos seniorit eivät saisi aloitettua ja kehitettyä mallia, joka on riippumaton poliittisista suuntauksista ja riidoista, ja joka pystyy vauhdittamaan kaikki sukupolvet yhteiseen työhön.

Lopultakin, seniorit ovat meidän muutoksentekijä.

Englanniksi: Where there’s a will, there’s a way

Sisältö jatkuu mainoksen alla