Eläkkeiden rahastoinnin tarkoitus on hillitä työeläkemaksun nousupaineita tulevaisuudessakin. Alkuvuonna kasvu oli 3,3 miljardia euroa.

Työeläkevarat kasvoivat tammi–maaliskuussa 165,5 miljardiin euroon.

Kaikista sijoituksia osakkeiden osuus hieman laski alkuvuonna. Sen sijaan korkosijoitukset kasvoivat. Osake- ja osaketyyppisiä sijoituksia oli maaliskuun lopussa kaikista sijoituksista 45,7 prosenttia, korkosijoituksia 43,9 prosenttia ja kiinteistösijoituksia 10,4 prosenttia.

– Osakkeissa työeläkevakuuttajat ovat viime aikoina suosineet muita kuin noteerattuja osakkeita. Taustalla vaikuttaa rahoitusmarkkinatilanne, jossa korkosijoituksista on vaikea saada tuottoja, ja toisaalta salkulle haetaan parempaa hajautusta ja vähemmän riippuvuutta pörssiosakkeiden kehityksestä, sanoo analyytikko Maria Rissanen Työeläkevakuuttajat Telan tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Telan mukaan eläkevakuutusmaksut olisivat korkeammat ilman rahastointia. Yksityisalojen työeläkevakuuttajat kun maksavat eläkkeitä enemmän kuin he saavat vakuutusmaksutuloja. He rahoittavat erotuksen sijoitustuotoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläkerahastojen pääomia ei silti ole käytetty eläkkeiden maksamiseen, ja iso osa tuotoistakin on yhä jäänyt rahastoihin sijoitettavaksi, Tela kirjoittaa.

On se kumma että rahaa on, mutta eläkkeiden heikennykset ja hintojen nousut vievät jo hieman pitempään paremmallekin eläkkeelle jääneen elämän kituuttamiseen. Siihen päälle se että kaikki vanhuudenavut on itse rahoitettava omilla vakuutuksilla! Entäpä työkyvyttömyysloukussa olevat ja pieneläkeläiset - eikö tosiaankaan maamme johtoa kiinnosta korjata edes hieman jälkeenjääneisyyttä? Minä toivon, toivon todella että jakoon tulee keino millä pääsen pois elämästä siinä vaiheessa kun ei ole enää toivoa paremmasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla