Lentoyhtiö Finnair aikoo uusia lippujensa hintoja ja tuo samalla lisämaksun ruumaan meneville matkatavaroille.

Jo viikon päästä, 17. maaliskuuta, Finnairin lähilennoilla on käytössä uusi käytäntö ja lippuluokka.

Finnairin uusin lipputyyppi on nimeltään Light. Se on voimassa lennoilla, jotka tehdään Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian kohteisiin.

Siihen ei kuulu automaattisesti matkatavaran kuljetusoikeus ruumassa, vaan matkustajan pitää ostaa se joko etukäteen tai lentokentältä.  Etukäteen netistä hankittuna yksi laukku maksaa 10 euroa suuntaansa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lentokentältä ostettuna lasku kasvaa huomattavasti: sieltä ruumakuljetusoikeuden voi ostaa 30 eurolla yhteen suuntaan. Nämä hinnat koskevat vain Light-lipputyyppiä; muihin Finnairin lippuihin ruumaan menevä matkatavara sisältyy edelleen hintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Iskikö reissukuume? 6 vinkkiä halvempaan lomaan

Hinnoittelusta vastaava johtaja Tomi Hänninen perustelee muutosta sillä, että Finnairilla on paljon matkustajia, jotka matkustavat vain käsimatkatavaroin. Sama käytäntö on ollut jo pitkään käytössä halpalentoyhtiöillä, kuten Norwegianilla, joka perii maksun ruumaan menevästä tavarasta.

– Haluamme, että Finnairin lipputyypeistä löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Uusi lipputyyppi on osa jatkuvaa palvelun kehitystä, jolla haluamme parantaa asiakkaan matkustuskokemusta ja antaa asiakkaalle valinnanvapautta,  Hänninen sanoo Finnairin tiedotteessa.

Lipputyypeistä halvin, Light, on myytävissä 17.3. alkaen seuraaviin Finnairin kohteisiin ja takaisin: Kööpenhamina, Oslo, Bergen, Tromssa, Tukholma, Göteborg, Tallinna, Riika, Vilna, Oulu, Rovaniemi, Ivalo, Kittilä, Kuusamo, Vaasa, Joensuu, Kuopio, Turku ja Tampere.

Lisää tietoa Light-lipusta (eng.) Finnairin sivulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla