Kuuluuko pihapuiden kaato kotitalousvähennyksen piiriin, utelee kuolinpesän mökkiä käyttävä ET-lehden lukija.

Mökkitontillamme on puita, jotka aion kaadattaa ja kuljetuttaa pois. Mökki kuuluu jakamattomaan kuolinpesään.

Saanko työn teettämisestä kotitalousvähennyksen? Maksan yksin kaikki kulut.

Nimimerkki Leski

Saat kyllä, jos käytät mökkiä. Kotitalousvähennykseen ovat oikeutettuja kaikki ne kuolinpesänne mökkiä käyttävät, jotka osallistuvat vähennyskelpoisiin
kustannuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pihapuiden kaato ja niiden oksien karsinta kuuluvat kotitalousvähennyksen
piiriin, samoin koneiden, kuten traktorin, klapikoneen tai nosturin työn osuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pihapuita ovat esimerkiksi omakotitalon nurmialueella olevat yksittäiset
puut. Piha-aluetta on tontti. Haja-asutusalueella siihen voidaan laskea rakennusta ympäröivä enintään 10 000 neliömetrin alue.

Puunkaato piha-alueen ulkopuolella ei oikeuta kotitalousvähennykseen, eivät myöskään kaadot piha-alueen laajentamiseksi tai uudisrakentamisen
tieltä.

Jos ostat palvelun yritykseltä, tarkista että se on ennakkoperintärekisterissä.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sanon vaan, ei voi olla totta, kaikesta suolletaan ihmisille palkkaa, siitäkin mitä itselleen tekee ja vielä kaikenlisäksi myy puut, eikö siinä pitäisi olla palkkaa tarpeeksi. Mihin tää maalima on menossa, ei ihme, että ei rahat valtiolla riitä ja velka senkin kasvaa. Missä on talkoohenki, missä on terveen järjen käyttö? Herätkää ihmiset ennekuin tämä maa on konkurssissa ja sen saavat aikaan liian vaativat materia omistajat ja tyhmät anteliaat päättäjät!

Minä vaan en ymmärrä tarpeeksi, kaikista normaaleista maksuista saa kevennyksiä, eikö eläkeläiset voisi jo lakata maksamasta veroja! Ymmärrän tuollasenkin antavan tekevälle firmalle töitä. Mutta liika on liikaa.

Muista kyllä miten 3000 neliön tontilta ihan itse kaadettiin monina vuosina suuria kuusipuita. Myös kannot revittiin ylös itse, omilla konsteilla. Oli kylläkin 80 -luku. Olisi varmasti pitänyt viedä lasku ainakin naftasta , mutta kuka sen olisi maksanut?

Mutta sikatalouden avustaminen menee jo äärimmäisyyksiin. Eikä sikafirmojenkin pitäisi selvitä ihan itse, hittojako siinä valtiota tukijaksi tarvitaan. Sianliha on tosi epäterveellistäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla