Sähkömarkkinalain aiheuttamat muutokset uhkaavat nostaa sähkön hintaa jopa 40 prosenttia, uutisoi Helsingin Sanomat. Jaa oma säästövinkkisi!

Vuonna 2013 voimaan tullut sähkömarkkinalaki saattaa vuoteen 2020 mennessä nostaa sähkön hintoja jopa 30-40 prosenttia esimerkiksi Savon seudulla. Näin arvelee Helsingin Sanomien haastattelema Savon voima verkko Oy:n toimitusjohtaja Matti Ryhänen.

Uusi laki velvoittaa sähköverkkoyhtiöt parantamaan sähkönjakelun varmuuttaan, mikä tarkoittaa osin mittaviakin uudistustöitä erityisesti haja-asutusalueella. Uusimistyö vaatii sähköyrityksiltä investointeja, jotka todennäköisesti nostavat tulevina vuosina sähkön siirtohintoja. 

Työ- ja elinkeinoministeriön energiosaston johtajan Esa Härmälän mukaan sähkön siirtohinnat nousisivat keskimäärin vajaan neljänneksen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten sinä säästät sähkössä? Oletko seurannut paljonko säästöä milläkin toimilla kertyy?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiesitkö tämän sähkökatkon korvauksista?

Sähkönkäyttäjällä on oikeus korvauksiin, jos sähkökatkos jatkuu yhtäaikaisesti ja keskeytyksettä vähintään 12 tuntia. Korvauksien maksamisesta ja käytännöistä on hyvä olla yhteydessä omaan sähköyhtiöön.

Korvauksen määrä on laissa määrätty prosenttiosuus sähkönkäyttäjän vuotuisesta verkkopalvelumaksusta. Korvaus on 10 prosenttia, kun keskeytysaika on ollut vähintään 12, mutta vähemmän kuin 24 tuntia.

Lähde: HS/Finlex

Sisältö jatkuu mainoksen alla