Maksuhäiriöisten määrä on kasvanut lähelle Suomen ennätystä. Asiakastieto uskoo, että tänä vuonna nähdään vielä uudet karut luvut.

Maksuhäiriömerkintöjä oli kesäkuun lopussa jo 365 000 kuluttajalla. Asia ilmenee Suomen Asiakastiedon rekisteristä.

Viimeksi näin paljon maksuhäiriöisiä suomalaisia oli laman jälkeisenä vuonna 1997. Silloin luku oli 368 000. Koska nyt puolessa välissä vuotta ollaan tuosta luvusta vain 3000 henkilön päässä, Asiakastieto uskoo rajan rikkoutuvan tämän vuoden aikana.

Asiakastiedon rekisteriin päätyi alkuvuonna päivittäin 112 uutta henkilöä.
Yksittäisten maksuhäiriömerkintöjen saatavat vaihtelevat tällä hetkellä muutamista kympeistä 60 miljoonaan euroon, Asiakastieto kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin yksittäinen merkintä on varsinaissuomalaisella miehellä, jolla on maksuhäiriömerkintöjä yhteensä 119 miljoonan euron edestä. Kappalemääräisesti eniten merkintöjä on eteläsavolaisella miehellä, jolla on 1 120 maksuhäiriömerkintää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusien maksuhäiriömerkintöjen määrä on kuitenkin tänä vuonna laskenut. Iso osa merkinnöistä kasaantuu jo rekisterissä oleville henkilöille. Keskimäärin jokaisella maksuhäiriöisellä kuluttajalla on jo 17 merkintää.

– Vuosi sitten voimaan astuneet rajoitukset ovat vähentäneet pikavipeistä tulleita merkintöjä, mutta maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärä on silti kasvanut. Jos aiemmin merkintöjä tuli satasen vipeistä, niin nyt ne syntyvät suuremmista luotoista, kertoo Suomen Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen tiedotteessa.

Neljä nopeaa maksuhäiriömerkinnöistä

  1. Maksuhäiriöisten osuus koko aikuisväestöstä on kasvanut 8,3 prosenttiin.
  2. Miehillä on maksuhäiriömerkintöjä selvästi enemmän kuin naisilla.
  3. Yksikin merkintä vaikeuttaa uuden luoton, puhelinliittymän tai vaikkapa vuokra-asunnon saamista.
  4. Velallinen voi lyhentää maksuhäiriömerkinnän voimassaoloaikaa maksamalla rästiin jääneen velan. Jos tämän jälkeen laatii vielä maksuohjelman mahdollisten muiden velkojien kanssa, on oma talous mahdollista saada hallintaan.
    Lähde: Suomen Asiakastieto

Ne on nämä poikkeustapaukset jotka ei osaa hoitaa raha-asioitaan. Suurin osa ihmisistä kyllä osaa.

Mutta. Silti tekee tiukkaa niukalla tulolla eläminen. Kaikki elämiseen tarvittava on kallistunut. En erittele mikä minkin verran, mutta yleisesti ottaen kaikki. Entä onko ihmisten tulot kasvaneet samaa tahtia?? Tai he ovat peräti jääneet työttömiksi. Karenssia pukkaa siinä jos jonkin joutavan asian takia.

Ja mitenkäs nyt käy eläkeläisten indeksin kanssa? Tämä Rinne hyväkäskö se meni ja poisti indeksikorotukset eläkeläisiltä?? Että ei riitä että Lipponen leikkasi suoraan yli 400 euroa vai oliko se markkoja silloin. Tuli taitettua indeksiä ynnä muuta heikennystä. Nyt sitten lyötiin oikein luu syvälle kurkkuun ja poistettiin koko indeksikorotus!!

Loppuiko sitten elintarvikkeiden ym. hintojen korotus myös??

Arvaa kaksi kertaa kuinka kävi. 

Jos ja kun maksetaan, eivät kaikki osaa sitä rahaa käyttää, eli laittaa itseään kuriin ja järkeillä mihin se riittää. Näin minä teen ja hyvin tonnikuukaudeksi riittää!Kun on pakko! Kun en halua ottaa millaistakaan velkaa. Eikö näin pitäisi kaikkien pienituloisten elää?Rahkeidensa mukaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla