Leena Snellman
Leena Snellman

Pankkien lainaturva voi tyssätä tavalliseen vaivaan, kertoo Taloussanomat.

Finanssikonsernit tarjoavat innokkaana tuotteitaan, mutta tavalliselle pankkiasiakkaalle tuli puun takaa se tieto, että hän ei saanut lainaturvaa astmansa vuoksi.

Taloussanomien keräämien tietojen mukaan lainaturvavakuutuksen saadakseen asiakkaan on oltava terve.

Vaikka sairaudet ja vaivat pysyisivät kurissa lääkkeillä, ne voivat silti evätä vakuutuksen.  Moni ei tätä tiedä ja saattaakin siis maksaa lainaturvasta turhaan, jos ei ole ymmärtänyt ilmoittaa vaivojaan, vammojaan tai ajoittaistakaan sairautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Joku on saattanut maksaa monta vuotta vakuutusta ja luulla, että on jotain turvaa. Sitten käykin ilmi, ettei korvauksia voi saada. Vaikka vakuutusmaksut yleensä palautetaan, tuleehan siitä harmia, jaostopäällikkö Leena Snellman Finestä sanoo Taloussanomille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös yleiset lääkitykset ovat lainaturvan saamisen este.  Vakuutus evätään usein myös diabeetikoilta ja kolesterolilääkkeitä syöviltä.

Nuo sairaudet on itse hankittuja huonoilla elämäntavoilla ja nautinnoilla. Laihdutuskuurille vaan ja näyttämään, että itsekuria ja tahtoa löytyy. Lääkkeet tulevat lahdutuksen myötä tarpeettomiksi. Työkyky paranee ja ikä pitenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla