Kuitti hukassa ja tavara meni rikki ennen takuuajan loppumista. Ei hätää, asian pitäisi hoitua ilman kassakuittiakin.

Haluatteko kuitin? Tuttu kysymys, sillä tämän vuoden alusta lähtien on yritysten pitänyt aina tarjota kuitti asiakkailleen. Kuitista pitää selvitä muun muassa  myyjän yhteystiedot, tavaran ja palvelun määrä ja luonne sekä hinta ja arvonlisävero.

Mutta kassakuitin teksti haalistuu ja vuosien saatossa häviää lämpöpaperista. Kannattaa siis printattu kuitti kassakuitin kaveriksi. Ostaja voi pyytää sen myös sähköisesti.

Torimyyjien ei sellaista tarvitse antaa, mutta muilla toimialoilla sitä on oikeus vaatia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupan tarra riittää

Jos kuitti kuitenkin häviää, voi viallisesta tuotteesta silti valittaa. Osto- tai takuukuitin olemassaolo ei ole ratkaisevaa, kun arvioidaan kuuluuko vian korjaaminen yrityksen vastuulle vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myyjällä, maahantuojalla ja/tai valmistajalla on aina vastuu tuotteen virheestä.
Kuluttaja voi osoittaa tuotteen ostopaikan tai -ajan esimerkiksi näyttämällä maksukorttitositteen tai tiliotteen, josta käy ilmi ostopaikka ja -aika.

Myös liikkeen tarra tuotteen pakkauksessa saattaa kelvata kuitin korvikkeeksi.
Joskus riittää tieto siitä, että tuote kuuluu liikkeen myyntivalikoimaan ja pystytään päättelemään, että tuote on ostettu kyseisestä liikkeestä.

Älä hävitä verokuitteja

Sellaistakin sattuu, että yritys laskuttaa tuotteesta toistamiseen. Tämän vuoksi kuitit tai tiliotteet kannattaa säilyttää ainakin kolmen kuukauden ajan.

Luottokorttikuitteja on syytä pitää tallessa siihen saakka, kunnes luottoyhtiö on laskuttanut ostoksen ja mieluiten vielä kolmen vuoden ajan.

Erityisesti ulkomaanostoista kuitit kannattaa säilyttää.

Veroviranomaiset taas vaativat, että veroilmoituksen kuitit pitää säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisen jälkeen.

Miten ja missä sinä säilytät kuittisi? Kerro parhaat vinkkisi alla olevassa kommentointikentässä.
 

Skannaan kuitin älypuhelimella ja lähetän sen sähköpostiini. Nimeän kuitin kaupan ja tuotteen mukaan.

Vierailija

Kuitit säilyy parhaiten, kun otat siitä kopion ja sitten liität alkuperäisen kuitin kopoiotuun arkkiin kiinni. Jos kuitista häviää teksti (niin kuin monesta häviää) jää se monisteeseen häviämättä. Älä anna alkuperäistä monistettasi pois vaan monista se, niin sinulla jää aina todiste kuitista jäljelle.

Huom! Ei minun tarvitse monistaa omalla kustannuksellani mitään vaan kauppa saa aivan itse  kustannuksellaan ottaa haluamansa kopion jos katsoo sen tarvitsevansa, mutta alkuperäistä en anna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla