Voiko miestä pakottaa kodin korjauksen maksajaksi? Mitä sanoo tähän ET-lehden lakiasiantuntija?

Olemme tehneet avioehdon, jossa kummallakan ei ole oikeutta toistensa omaisuuteen. Avioehto on oikeudessa vahvistettu.

Omistamaani ja molempien vakituisena kotina olevaan asuntoon on tulossa putkiremontti, jonka kustannukset tulevat yksin minun maksettavakseni. Aviomiehelläni ei ole mitään omaisuutta.

Onko niin, että hänen ei tarvitse osallistua mihinkään kuluihin? Suunnitelmissa on vaihtaa esimerkiksi kylpyhuoneessa suihkukaappi uuteen saman remontin yhteydessä. Mieheni mielestä edes sen kustannukset eivät kuulu hänelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiövastikkeen ja sähkölaskut hän on maksanut tähän saakka. Voinko korottaa hänen yhtiövastikettaan, koska missään muuallakaan hän ei asuisi näin halvalla?

Nimimerkki Ilmainen piika

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asunto-osakeyhtiin nähden sinä yksin vastaat putkiremontin kustannuksista.

Se, miten sovitte miehesi kanssa kustannusten jaosta, on teidän kahden välinen asia.

Teidän on hyvä neuvotellessanne ottaa huomioon se, että lain mukaan puolisoiden tulee kykyjensä mukaan ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja elatukseen.

Laki siis vaatii, että kumpikin puoliso osallistuu perheen menoihin.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Ketään tai mitään ei milloinkaan tule pakottaa mihinkään! (yk ihmisoikeuksien julistus)ja spr,miten kummassa tuollainen tilanne on edes mahdollinen avioliitossa? puhumalla asiat sovitaan ja sovitellaan,pakottaminen on rikollista ja aiheuttaa oikeustoimia! kukin osallistuu perheen elatukseen kykyjensä mukaisesti,puoliso maksaa jo yhtiövastikkeen ja sähkölaskut?!! järki käteen ja neuvottelupöytään hyvä rouva:) asunnon omistaa rouva joten hän myös vastaa kuluista!

Rakkaus ei kysy rahaa lämmöllä Tarja-Liisa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla