Taloyhtiöiden putkiremontit ovat vuodessa halventuneet jopa 17 prosenttia. Pääkaupunkiseudun kovaa hintatasoa selittävät talojen ikä ja muut parannustyöt.

Kun kerrostalo viettää viisikymppisiä, alkaa putkiremontin ja tuntuvan rahanmenon aika olla käsillä.

Perinteinen putkiremontti jossa vaihdetaan käyttövesi- ja viemäriputket ja uusitaan kylpyhuoneet vesieristeineen ja laattoineen maksaa pääkaupunkiseudulla 700 euroa asuinneliötä kohti. Muualla maassa hinta on 400 euroa. Vuodessa hinnat ovat Isännöintiliiton mukaan laskeneet viitisen prosenttia.

Varsinainen romahdus on tapahtunut eri menetelmiä yhdistelevien remonttien hinnoissa. Pääkaupunkiseudulla yhdistelmäremontit ovat nyt 17 prosenttia halvempia ja muualla maassakin 9 prosenttia edullisempia kuin vuosi sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdistelmäremonteissa käytetään sekä putkien uusimista että vanhojen putkien sisäpuolisia korjauksia sukittamalla tai ruiskuvalamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hinnat yhdistelmäremonteissa ovat nyt 500 euroa ja muualla maassa 265 euroa asuinneliötä kohti.

Pääkaupunkiseudulla hintoja nostaa Isännöintiliiton mukaan rakennusten ikä, se on korkeampi kuin muualla. Lisäksi pääkaupunkiseudun taloissa tehdään putkiremonit yhteydessä muita parannuksia useammin kuin muualla, esimerkiksi sähkö-, tietoliikenne- ja ilmanvaihtojärjestelmiin.

 Lähde: Isännöitsijäliitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla