Vene vai kimppakämppä? Onnellinen taloyhtiö? Urbaani asuminen on mahdollisuuksia täynnä. Katso, missä tämä idea on oivallettu täysillä.

Suomessa on 80 000 taloyhtiöitä ja yli puolet suomalaisista asuu kerros- tai rivitalossa. Taloyhtiöt ja niiden asukkaat vaikuttavat siihen, kuinka mukavaksi alue koetaan.

– Jo värikkäämmät pyörätelineet, yhteiskäyttöpyörä, lehtien kierrätyspiste rappukäytävässä ovat esimerkkejä iloisemmasta kerrostaloasumisesta, kertoo Urbaanien asumismessujen koordinaattori Mia Malin.

Urbaanit asumismessut esittelevät Helsingissä lauantaina 30. elokuuta hauskoja ja oivaltavia ekologisen asumisen muotoja. Kaikki ei ole niin ylihienoa ja kallista kuin asuntomessuilla. Täältä voi normaalilla kukkarolla varustettukin saada ideoita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Messukohteet ovat ympäri Helsinkiä avoinna klo 12–16. Ne ovat tavallisia koteja, joten sisäänpääsyä voi hetken joutua odottelemaan. Voit käydä tutustumassa esimerkiksi asuntolaivaan Hietalahden rannassa, kymmenen hengen kimppakämppään Kruunuhaassa ja seniorien yhteisökotiin Arabianrannassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteisöllistä senioriasumista

Arabianrannan Loppukiri on vuonna 2006 valmistunut yhteisö, jossa eletään seniorivuosia aktiivisesti harrastaen. Asukkaat sitoutuvat huolehtimaan päivittäisen aterian valmistamisesta ja yhteistilojen siivouksesta.

Yhteisiä tiloja on yhteiskeittiö, ruokasali, pesula, kaksi terassia ja talon vierashuone asukkaiden vieraille. Noin seitsemänkymmenen asukkaan keski-ikä on 70 vuotta. Alaikäraja taloon muuttajille on 48 vuotta.

Loppukirissä järjestetään monipuolista harrastustoimintaa omin voimin. Yläkerran liikuntatiloissa jumpataan ja joogataan sekä käydään hieronnassa. Talossa tapahtuu hengästyttävän paljon: teatteria, kirjoittajapiiri, käsitöitä, taidetta ja puutarhapalstan hoitoa.

Koti veneessä

Veneilyä intohimoisesti harrastavat Mervi ja Christian Wennerstrand huomasivat oleilevansa kesät merellä hienon omakotitalon ollessa tyhjillään.

Pariskunta päätti myydä talonsa ja siirtyä kokonaan veden päälle asumaan. Laivan tuli olla paitsi Suomen talvet kestävä viihtyisä asunto, myös merikelpoinen alus. Lopulta he löysivät etsimänsä Gibraltarilta.
Paikan laivalleen he saivat Hietalahdesta.

– Asumismuodossa parasta on kodin liikuteltavuus. Maisemien vaihtuessa koti kulkee mukana. On myös hienoa voida yhdistää harrastus ja elämäntapa asumiseen.

Katso Suomen urbaaneimmat asumismessukohteet & aukioloajat tästä.

  • Klo 12 Vallilan kirjastossa urbaani olohuone, jossa yhteisöasumisaktiivi Johanna Kerovuori järjestää yhteisöasumistreffit.
    http://www.yhteisoasuminen.fi/
  • Klo 17–21 Kääntöpöydän Kotibileet.
  • Klo 13–15 urbaanin asumisen pyöräretki Vallilan Starttikodista Arabianrannan Loppukiriin ja maalissa ekologinen huvilaelämys Kuusiluodolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla