Ensin tulee ostohinta, sitten... Isännöintiliiton mukaan suomalaiset maksavat asuntonsa hinnan jopa neljään kertaan.

Isännöintiliitto on huolissaan osakkaiden ymmärryksestä. Harva osakas tajuaa ylimääräisistä kuluista, jotka tulevat maksettavaksi ostohinnan päälle. Näitä ovat hoito- ja korjauskustannukset, liitto mainitsee.

Myöskään taloyhtiöissäei osata valmistautua tulevaan. Isännöitsijöistä vain 12 prosenttia arvioi, että pitkäjänteinen suunnittelu on kunnossa.

– Me suomalaiset ajattelemme, että asunto on kertaostos. Kuitenkin asukas maksaa omistamansa asunnot jopa neljään kertaan, sanoo toimitusjohtaja Tero Heikkilä Isännöintiliiton tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ensin tulee ostohinta, sitten korjauskustannukset, ylläpidon aiheuttamat kulut ja lopuksi pankille maksettava korko, Heikkilä selvittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heikkilä osallistui loppuviikosta Porissa SuomiAreenan paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli Taloyhtiöt tuhon tiellä.  Samassa paneelissa oli muun muassa kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.), jolta ei herunut sympatiaa taloyhtiöille.

Panelisteja huoletti myös se, että poliittisessa keskustelussa ei toistaiseksi ole pohdittu, miten osakkaat korjausveloista selviävät.

– Minulla on huoli korjausveloista, kun ei ole riittävän ajoissa varauduttu niihin korjauksiin, joita tarvitaan. Erityisesti 70-luvun lähiöissä tikittää aikapommi, sanoi Kaikkonen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla