Asuntomarkkinoilla ajoitus on nyt tärkeää, kun tilanne on muutenkin jo haastava. Apu voi löytyä myös asunnon vuokraamisesta.

Moni asunnonomistaja tuskailee pitkiä myyntiaikoja.  Pitäisikö asuntoon jäädä sittenkin itse asumaan? Vai olisiko syytä laskea hintapyyntöä, kun vanha koti ei kiinnosta muita?

Entäpä vuokraaminen? Olisiko siihen rahkeita? Elämäntilanteet määrittelevät parhaan tavan toimia.

Vuokraturvan mukaan asunnon laittaminen vuokralle on tällä hetkellä erittäin suositeltavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Jos vuokrausta on tarkoitus kokeilla, paras hetki siihen on juuri käsillä, sanoo hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola Vuokraturvan tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuokraturva iski tiedotteensa ulos yhden tärkeimmän kauden alla. Kuuma vuokramarkkinoiden sesonki on nimittäin nyt alkamassa, sillä opiskelijat ovat jo etsimässä asuntojaan uusilta opiskelupaikkakunniltaan.  

Samoin lapsiperheet pyrkivät löytämään uuden asunnon ennen koulujen alkua. Tänä kesänä näyttäisi siltä, että moni ostamista ja vuokraamista rinnakkain pohtinut lapsiperhe on kallistumassa vuokraamisen puolelle, Vuokraturva ennkoi.

Ajoitus on vuokramarkkinoilla tärkeä: kolmen kesäkuukauden aikana tehdään suurin piirtein yhtä paljon vuokrasopimuksia kuin koko muuna vuonna yhteensä, ynnää vuokranvälitysyhtiö.

Vierailija

Asuntokauppa on niin pysähtynyt, aivan täysin  aallonpohjassa. Tottakai Etelä-Suomessa sekä isompien kaupunkien läheisyydessä muuallakin  Suomessa kauppa käy.

Mutta muualla taas ei.

Pitkät ovat myynnissä olevien asuntojen listat.

Ostajia ei ole. On "asunnon tarinoita" ja videoita, mutta nihkeetä on myynti.

Vierailija

Monessa Sisä -Suomen  kunnassa / kaupungissa ei ole eikä saa edes vuokralaisia. Myymättömiä asuntoja taitaa olla jo liikaa.

Itse en laittaisi myymätöntä asuntoa vuokralle, sitten onkin vielä vaikeampi myydä, vuokralaisen irtisanomis aikoja

eivät ostajat odottele.  Nyt ei asuntokauppa käy, moni joutuu myymään pilkkahintaan.

Esim. Itä-Suomesta saa jopa kolme omakotitaloa samalla hinnalla kuin Etelä-Suomesta tuskin yhtäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla