Haluaisitko asua Helsingin keskustassa meren rannalla ja käydä aamukahvilla kauppatorilla? Moni haaveilee tästä, mutta rahat eivät riitä keskustassa asumiseen.

Vuokralla asuminen on kallista joka puolella maata, mutta Helsingissä se vielä kalliimpaa. Ja niin ovat myös omistusasunnotkin, sen kaikki tietävät.

Jos kuitenkin haluaa, aina voi kokeilla keskusta-asumista vaikkapa pari viikkoa halpaan hintaan hostellissa.

Esimerkiksi Katajanokalla sijaitsee Eurohostel, jossa on 1–3 hengen huoneita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Reilaaja-kategorian siistissä kolmen hengen huoneessa yö maksaa 24,80 euroa. Joten kuukauden asuminen maksaisi 754 euroa, vuodessa kuluja tulisi 9 052 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reilaaja-huoneessa on kolme erillistä sänkyä, pöytä, tuolit ja lukittavat vaatekaapit. Hintaan sisältyvät liinavaatteet, pyyhe ja aamusauna. Asuminen olisi hyvin yhteisöllistä, lähes joka päivä tapaisi uusia tuttuja.

Yksinäisyydestä ei tarvitsisi kärsiä!

Hostellissa on paljon yhteistilojakin, olohuoneessa voi katsoa telkkaria ja keittiössä kokkailla omia ruokia. Hostellin buffet-aamiainen maksaa yhdeksän euroa ja itsepalvelupesulan käyttö euron.

Mutta olisiko oikeasti mahdollista majoittua Eurohostelliin vaikka vuodeksi, toimitusjohtaja Kyösti Karjarint?

– Eurohostel on tarkoitettu ulkomaisille ja kotimaisille lomamatkalaisille. Siksi emme pääsääntöisesti majoita yhtäjaksoisesti yli viikkoa kerrallaan, Karjarinta kertoo.

Tämä ei kuitenkaan pidä ihan paikkaansa, poikkeuksiakin on.

– Mutta yksittäistapauksissa on tehty poikkeuksia työmatkalaisille, opiskelijaryhmille ja putkiremonttia pakoileville. Työmatkalaisille on tarjolla työviikkopaketti. Petipaikka kahden hengen huoneessa maksaa 24,10 euroa yöltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla