Nykymuotoisen kuljettajatutkinnon teoriakokeesta on hyötyä myös konkariautoilijoille. Testaa taitosi Autoliiton nettisivuilla ja kurkkaa samalla videot liikenteen riskitilanteista.

Ajotaitoaan voi testata monipuolisesti jo ennen kuin lähtee liikenteen sekaan. Autoliiton nettisivuilla on tarjolla monipuolista materiaalia, esimerkiksi videoita, kysymyssarjoja ja kuva-aineistoja.

Kuljettajatutkinnosta vastaava Trafi otti kaksi vuotta sitten käyttöön uuden teoriakokeen. Kokeessa on osia, joissa kokelaan on valittava oikea toimintatapa erilaisissa liikennetilanteissa. Aiemmin tilanteet esitettiin valokuvin, mutta nykyisin ne on korvattu piirroskuvilla. Muutoksen taustalla on se, että osa valokuvissa olleista paikoista oli joillekin kokelaille tuttuja jo entuudestaan, ja näin he saivat kokeessa etua muihin nähden.

Autoliitto on julkaissut teoriakokeen mukaiset harjoittelumateriaalit omassa Ajokoulu-verkko-oppimisympäristössään. Materiaalin avulla harjoitteleminen helpottaa oikean kokeen suorittamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Parasta on, että Autoliiton materiaalista hyötyvät myös ne kuljettajat, joilla ajokortti jo löytyy. Omaa osaamista kannattaa aina välillä testata, sillä lait ja säännökset ovat saattaneet muuttua sitten kortin saamisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa aika ajoin testata omaa osaamistaan.

Autoliitto tarjoaa Ajokoulusta löytyvän henkilöauton teoriakokeen harjoittelumateriaalit veloituksetta kaikille. 

”Haluamme tarjota sekä ajokorttia suorittaville että jo pidempäänkin ajaneille mahdollisuuden harjoitteluun ja oppimiseen. Kokeneenkin kuljettajan kannattaa välillä käydä kokeilemassa, vieläkö liikennesäännöt ovat hallussa. Moni sääntö on voinut muuttua oman kortin saamisen jälkeen”, kertoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen tiedotteessaan.

Autoliiton nettisivuilla on myös muun muassa videoita liikenteen riskitilanteista, auton oikeaoppisesta kuormaamisesta ja renkaiden vaihdosta.

ajokoulu.autoliitto.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla