Argentiinalaiset ribsit valellaan kypsänä paprikaisella chimichurri-kastikkeella.

Härän kylkipalat eli costillas de ternero

1 ½–2 kg härän kylkipaloja
½ rkl karkeaa merisuolaa

  1. Hiero lihan pintaan suola.
  2. Grillaa härän kylkipaloja epäsuorassa lämmössä 2–3 tuntia eli kunnes liha
    on pehmeää.
  3. Kun liha on kypsää, voitele sen
    pinta chimichurrikastikkeella.

Vinkki: Voit esikypsentää kylkipalat 175-asteisessa uunissa noin 2 tunnin ajan ja viimeistellä ne grillissä ennen tarjoilua.

Mikä lisuke grilliruualle? Katso ET-lehden 10 maukkainta salaattia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Chimichurri

1 pieni vihreä paprika
1 mieto punainen chili
1 tomaatti
1 sipuli
1 ruukku persiljaa
2–3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl oreganoa
¼ tl suolaa
½ dl maissiöljyä
1 dl lämmintä vettä
1 dl valkoviinietikkaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Halkaise pesty paprika ja chili ja poista siemenet. Silppua kaikki kasvikset ja lisää joukkoon hienonnettu laakerinlehti, oregano ja suola.
  2. Sekoita öljyn joukkoon lämmin vesi ja valkoviinietikka. Yhdistä ainekset ja anna makujen tasoittua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ohje: Daniel Mendoza, argentiinalainen kokki.

Lue lisää herkullisia reseptejä täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla