
Argentiinalaiset ribsit valellaan kypsänä paprikaisella chimichurri-kastikkeella.
Härän kylkipalat eli costillas de ternero
1 ½–2 kg härän kylkipaloja
½ rkl karkeaa merisuolaa
- Hiero lihan pintaan suola.
- Grillaa härän kylkipaloja epäsuorassa lämmössä 2–3 tuntia eli kunnes liha
on pehmeää. - Kun liha on kypsää, voitele sen
pinta chimichurrikastikkeella.
Vinkki: Voit esikypsentää kylkipalat 175-asteisessa uunissa noin 2 tunnin ajan ja viimeistellä ne grillissä ennen tarjoilua.
Mikä lisuke grilliruualle? Katso ET-lehden 10 maukkainta salaattia
Chimichurri
1 pieni vihreä paprika
1 mieto punainen chili
1 tomaatti
1 sipuli
1 ruukku persiljaa
2–3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl oreganoa
¼ tl suolaa
½ dl maissiöljyä
1 dl lämmintä vettä
1 dl valkoviinietikkaa
- Halkaise pesty paprika ja chili ja poista siemenet. Silppua kaikki kasvikset ja lisää joukkoon hienonnettu laakerinlehti, oregano ja suola.
- Sekoita öljyn joukkoon lämmin vesi ja valkoviinietikka. Yhdistä ainekset ja anna makujen tasoittua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ohje: Daniel Mendoza, argentiinalainen kokki.
Lue lisää herkullisia reseptejä täällä.