Rasvainen kasleri hautuu uunissa meheväksi.
Rasvainen kasleri hautuu uunissa meheväksi.

Yksinkertainen pata pelastaa kiireisen tai laiskan päivän.

Porkkana–possupata

4 annosta

  • 600–700 g kasleria
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl maalaissinappia
  • 2 rkl worchesterkastiketta
  • (esim. Heinz)
  • 2 dl olutta tai vettä
  • 1/2–1 tl suolaa
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistusta. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita lihat uunipataan tai vuokaan. Valuta ylimääräinen rasva pois pannulta ja kiehauta siinä sinappi, worchesterkastike ja vesi tai olut. Kaada neste lihapalojen joukkoon ja lisää porkkanat sekä sipuli.
  3. Laita possupata 180-asteiseen uuniin ja kypsennä 1 1/2–2 tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki Lisää pataan myös muita juureksia tai purjoa reilun kokoisina paloina.

Lue myös:

Aina kaapissa

Nämä kuivakaapin ja pakastimen perustarvikkeet pelastavat äkkinälältä:

  1. pasta
  2. tomaattimurska
  3. tölkkipavut
  4. linssit
  5. purkillinen hyvää sinappia
  6. muutama maustekastike
  7. pakasteherneet