
Viritä uudet maut itse tehtyyn kastikkeeseen. Tässä neljä maistuvaa vaihtoehtoa
Sinappikastike
2 rkl dijoninsinappia
4 rkl oliiviöljyä
½ rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
- Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista kastike tasaiseksi.
Jogurttikastike
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua minttua tai
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¼ tl chilijauhetta tai harissaa
- Purista sitruunamehu ja silppua minttu. Yhdistä kaikki ainekset jogurttiin.
- Anna kastikkeen vetäytyä 15 minuuttia viileässä ennen tarjoilua.
Ruohosipuli-majoneesi
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
½ tl suolaa
(½ tl sokeria)
2 ½ dl rypsiöljyä
½ dl silputtua ruohosipulia
- Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.
- Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja pestyn sitruunan kuoriraaste sauvasekoittimella korkeassa kulhossa.
- Anna sauvasekoittimen käydä ja lisää joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi sakenee. Mausta suolalla, sokerilla ja ruohosipulisilpulla. Pyöräytä seosta vielä sauvasekoittimella.
- Majoneesi säilyy jääkaapissa neljä vuorokautta.
Rucolapesto
1 rs (70 g) rucolaa
1 dl pinjansiemeniä tai kuorettomia manteleita
1 dl parmesaaniraastetta
½ sitruunan mehu
½-1 dl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
- Huuhtele ja kuivaa rucolanlehdet.
- Silppua rucola ja pinjansiemenet monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon koneen käydessä parmesaaniraaste, sitruunamehu, öljy ja ripaus suolaa.
Vinkki: Anna kastikkeiden vetäytyä hetken ja makujen tasoittua ennen tarjoilua.