Kuvat
Ninna Lindström

Pihvit voi valmistaa myös perunajauhepussista.

Kala-perunapihvit 6 kpl, 1 tunti

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 4 dl (400 g) perunamuusia
  • 400 g lämminsavukirjolohta
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 dl tilliä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 4 rkl korppujauhoja
  • 4 rkl öljyä paistamiseen

Riko munat isoon kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot. Lisää joukkoon kylmä perunamuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Murenna savulohi pieniksi paloiksi ja sekoita muusin joukkoon. Lisää seokseen sulatetut herneet, hienonnettu tilli, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita hyvin ja nosta taikina jääkaappiin 40 minuutiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoa kalapihvit esimerkiksi yksinkertaisen salaatin ja tartar-kastikkeen kera.

Jaa muusiseos 6 osaan ja muotoile palat pihveiksi. Levitä korppujauhoa laakealle lautaselle ja kuorruta pihvit kauttaaltaan.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista pihvit kullanruskeiksi muutamassa erässä noin 4 minuuttia per puoli.

Tarjoa kalapihvit esimerkiksi yksinkertaisen salaatin ja tartar-kastikkeen kera.

Resepti on julkaistu ET-lehden numerossa 5/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla