Makkaroissa on valinta vapaa: chorizoa, lammas-, riista- tai siskonmakkaraa.
Makkaroissa on valinta vapaa: chorizoa, lammas-, riista- tai siskonmakkaraa.

Yksinkertainen ja nopea paistos pelastaa kiireisen tai laiskan päivän.

Makkara-tomaattipaistos

4 annosta

  • 4 tomaattia
  • 1 purjo
  • 1 pkt (280 g) raakamakkaraa
  • (esim. Saarioinen)
  • 1 tlk (400 g) tölkkipapuja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1/2 dl tuoretta persiljaa
  1. Viipaloi tomaatit lohkoiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa se noin 2 cm paksuiksi renkaiksi. Leikkaa tuoremakkara suupaloiksi. Valuta pavut.
  2. Ruskista makkarapaloja öljyssä pannulla pariminuuttia, lisää joukkoon purjot ja mausteet ja ruskista hetki. Kumoa sekaan pavut ja lisää tomaatit. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Kypsennä paistosta pannulla 5–8 minuuttia, kunnes tomaatit hieman pehmenevät ja neste keittyy kasaan. Näin saat maukkaan liemen. Sekoita persilja joukkoon ennen tarjoilua.

Vinkki Mausta lisää: chiliä, timjamia, juustokuminaa, jauhettua korianteria tai savupaprikajauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aina kaapissa

Nämä kuivakaapin ja pakastimen perustarvikkeet pelastavat äkkinälältä:

  1. pasta
  2. tomaattimurska
  3. tölkkipavut
  4. linssit
  5. purkillinen hyvää sinappia
  6. muutama maustekastike
  7. pakasteherneet
Sisältö jatkuu mainoksen alla