Perinteinen makaronilaatikko uudistuu, kun siihen upottaa vihanneksia ja pekonia. Parilla vaihdoksella onnistuu myös kevyempi versio. 

Makaronilaatikko

6 annosta

1 ps (400 g) täysjyvämakaroneja
1 pkt (170 g) pekonia
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 maustekurkku
4 dl lehtikaalia silputtuna
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
3 munaa
150 g cheddarraastetta
10 kirsikkatomaattia

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta ja jätä siivilään odottamaan.
  2. Pilko sipuli ja puolet pekonista.
  3. Lisää pekonipalat paistinpannulle ruskistumaan. Sekoita joukkoon jauheliha ja sipuli. Ruskista seos ja mausta se paprikajauheella, oreganolla, pippurilla ja suolalla.
  4. Pilko maustekurkku kuutioiksi. Leikkaa lehtikaalin lehdistä pois kova lehtiruoti ja silppua kaali.
  5. Valmista lihaliemi. Lisää joukkoon kerma ja munat.
  6. Kokoa makaronilaatikko reiluun 4 litran uunivuokaan. Lisää makaronit, jauheliha, maustekurkkukuutiot, lehtikaali ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  7. Lorauta päälle liemi. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele pintaan. Laita pinnalle loput pekonipalat.
  8. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, alenna lämpö 175 asteeseen.

Vinkki! Kevyempi laatikko syntyy, kun kerman korvaa maidolla ja jättää pekonin kokonaan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla