Perinteinen makaronilaatikko uudistuu, kun siihen upottaa vihanneksia ja pekonia. Parilla vaihdoksella onnistuu myös kevyempi versio.
Makaronilaatikko
6 annosta
1 ps (400 g) täysjyvämakaroneja
1 pkt (170 g) pekonia
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 maustekurkku
4 dl lehtikaalia silputtuna
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
3 munaa
150 g cheddarraastetta
10 kirsikkatomaattia
- Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta ja jätä siivilään odottamaan.
- Pilko sipuli ja puolet pekonista.
- Lisää pekonipalat paistinpannulle ruskistumaan. Sekoita joukkoon jauheliha ja sipuli. Ruskista seos ja mausta se paprikajauheella, oreganolla, pippurilla ja suolalla.
- Pilko maustekurkku kuutioiksi. Leikkaa lehtikaalin lehdistä pois kova lehtiruoti ja silppua kaali.
- Valmista lihaliemi. Lisää joukkoon kerma ja munat.
- Kokoa makaronilaatikko reiluun 4 litran uunivuokaan. Lisää makaronit, jauheliha, maustekurkkukuutiot, lehtikaali ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
- Lorauta päälle liemi. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele pintaan. Laita pinnalle loput pekonipalat.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, alenna lämpö 175 asteeseen.
Vinkki! Kevyempi laatikko syntyy, kun kerman korvaa maidolla ja jättää pekonin kokonaan pois.