Friteeratut turskafileet maistuvat ihanalta piimämuusin kanssa.
Frittiturska ja piimämuusi
Neljälle
600 g turskafileetä
3 dl piimää
1–2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl pankojauhoja (karkeita korppujauhoja)
Muusi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1,2 kg jauhoisia perunoita
2 ½ dl piimää
50 g sulatettua voita
1 ½ tl suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Friteeraukseen:
rypsiöljyä
Tee näin:
- Leikkaa turskafileet 3–4 palaan. Lado ne matalaan vuokaan ja kaada piimä päälle. Peitä tuorekelmulla. Anna kalapalojen marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Valmistele muusi. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Kuori ja muhenna.
- Sekoita joukkoon piimä ja voisula. Lisää suolaa makusi mukaan.
- Nostele kalapalat piimästä ja valuta pois ylimääräinen piimä. Ripottele palojen pintaan suolaa ja pippuria. Mittaa jauhot lautaselle ja kierittele kalapalat siinä.
- Friteeraa kalat alla olevan ohjeen mukaan ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle. Tarjoa heti piimäperunamuusin kera.
Näin friteeraat turvallisesti
- Älä kytke liesituuletinta päälle.
- Varaa viereen kansi mahdollisen rasvapalon varalta.
- Kuumenna runsaasti rypsiöljyä paksupohjaisessa kattilassa.
- Sopiva friteerauslämpö on 175 astetta (käytä elektronista paistolämpömittaria).
- Friteeraa palat kullanruskeiksi pari minuuttia per puoli.
Seuraa meitä Facebookissa