Friteeratut turskafileet maistuvat ihanalta piimämuusin kanssa. 

Frittiturska ja piimämuusi

Neljälle

600 g turskafileetä
3 dl piimää
1–2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl pankojauhoja (karkeita korppujauhoja)

Muusi

1,2 kg jauhoisia perunoita
2 ½ dl piimää
50 g sulatettua voita
1 ½ tl suolaa

Friteeraukseen:

rypsiöljyä

Tee näin:

  1. Leikkaa turskafileet 3–4 palaan. Lado ne matalaan vuokaan ja kaada piimä päälle. Peitä tuorekelmulla. Anna kalapalojen marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  2. Valmistele muusi. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Kuori ja muhenna.
  3. Sekoita joukkoon piimä ja voisula. Lisää suolaa makusi mukaan.
  4. Nostele kalapalat piimästä ja valuta pois ylimääräinen piimä. Ripottele palojen pintaan suolaa ja pippuria. Mittaa jauhot lautaselle ja kierittele kalapalat siinä.
  5. Friteeraa kalat alla olevan ohjeen mukaan ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle. Tarjoa heti piimäperunamuusin kera.

Näin friteeraat turvallisesti

  • Älä kytke liesituuletinta päälle.
  • Varaa viereen kansi mahdollisen rasvapalon varalta.
  • Kuumenna runsaasti rypsiöljyä paksupohjaisessa kattilassa.
  • Sopiva friteerauslämpö on 175 astetta (käytä elektronista paistolämpömittaria).
  • Friteeraa palat kullanruskeiksi pari minuuttia per puoli.