Maukkaan savujuusto-kukkakaaligratiinin resepti on mitoitettu 1–2 hengelle.
300 g kukkakaalia
75 g savujuustoa
25 g voita
3-4 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl silputtua persiljaa
½ tl valkopippuria myllystä
½ tl suolaa
1 rkl pinjansiemeniä
- Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta kukkakaali ja kumoa uunin kestävään annosvuokaan.
- Leikkaa savujuusto pieniksi paloiksi.
- Sulata voinokare kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja lorauta sekaan maitoa vähitellen samalla sekoittaen. Lisää juusto. Hauduta kastiketta 15 minuuttia, sekoittele välillä.
- Lisää silputtu persilja, pippuri ja suola. Kaada kastike kukkakaalin päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa