Maukkaan savujuusto-kukkakaaligratiinin resepti on mitoitettu 1–2 hengelle.

300 g kukkakaalia
75 g savujuustoa
25 g voita
3-4 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl silputtua persiljaa
½ tl valkopippuria myllystä
½ tl suolaa
1 rkl pinjansiemeniä

  1. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta kukkakaali ja kumoa uunin kestävään annosvuokaan.
  2. Leikkaa savujuusto pieniksi paloiksi.
  3. Sulata voinokare kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja lorauta sekaan maitoa vähitellen samalla sekoittaen. Lisää juusto. Hauduta kastiketta 15 minuuttia, sekoittele välillä.
  4. Lisää silputtu persilja, pippuri ja suola. Kaada kastike kukkakaalin päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
  5. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.